eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A candle burns in the darkness, copy space. A lit white candle on a black background. Symbol of eternal memory, mourning, minutes of silence, memorial day. The concept of loss and to the memory.
Nyitókép: LesDaMore/Getty Images

Lendvai Miklós édesapja: amióta Miki meghalt, nincs megnyugvásunk

Édesapja szerint a 47 évesen elhunyt futballista éjjel dönthette el, hogy véget vet az életének.

Mint arról korábban az Infostarton írtuk, 47 évesen elhunyt Lendvai Miklós 23-szoros válogatott labdarúgó. A futballista édesapja, Lendvai Miklós képtelen feldolgozni, hogy gyermeke többet nem lép be az ajtójukon.

A sportal.blikk azt írja, a korábban Franciaországban, Svájcban, Bel­gium­ban és Cipruson is légióskodó, a Ferencvárosnál is megfordult középpályás – aki párjával öt gyermeket nevelt – az elmúlt években eltávolodott a futballtól. Múlt hétfőn kollégái mentek ki az otthonához, és lakása egyik melléképületében találtak rá holtan. Mint kiderült, saját életének vetett véget.

"Aznap a munkatársai hoztak nekünk bútorokat, lepakolták őket, mi pedig kérdeztük, hol van Miki. Azt mondták, nem tudják, nem vette föl a telefont, az autója pedig otthon van. Ezért elmentek a lakására, aztán kicsivel később a feleségemmel mi is, mert éreztem, mennünk kell, meg kell néznünk, mi van vele. Végül a kollégái találtak rá" – emlékezett vissza idősebb Lendvai Miklós.

Úgy véli, a sportoló éjjel dönthette el, hogy nincs tovább.

"Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?

"Amióta Miki meghalt, nincs megnyugvásunk. Azt, amin most a feleségemmel, a lányommal, a családunkkal keresztülmegyünk, nem lehet szavakkal leírni, csak érezni.

Nagyon hiányzik nekünk, és persze a gyerekeknek" – mondta a gyászoló édesapa.

Idősebb Lendvai Miklóst meghatotta, mennyien osztoznak a gyászukban. Szerinte a szurkolók, a csapatok megemlékezései mindent elárulnak. "Leírhatatlan érzés volt, amikor a hét végén több száz zalaegerszegi szurkoló skandálta: Lendvai Miki! Szóltak, hogy fel fognak vonulni a meccs előtt, úgyhogy ott voltunk mi is a stadionnál. Rengetegen jöttek oda hozzám, a feleségemhez és a lányomhoz, és ugyanúgy sírtak, mint mi."

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×