eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A brazil Neymar (j) és a szerb Milos Veljkovic a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Brazília nagy kérdése: ki lesz az új Amarildo?

Ezt „találgatják” a brazilok, miközben, persze, nagyon reménykednek abban, hogy Neymar minél hamarabb vissza tud térni a csapatba. A hírek szerint a vártnál gyorsabban gyógyul a lába. De azért, ki tudja…

Ami a magyaroknak Puskás Ferenc sérülése volt 1954-ben, az most a braziloknak Neymaré.

Vagyis nagyon reménykednek abban, hogy a PSG szupersztárja, aki azzal a reménnyel kezdte a világbajnokságot, hogy megnyeri az aranyzöld mezesekkel a tornát, s megelőzi Pelét, a futball királyát a brazil válogatott góllövőinek örökranglistáján, visszatérhet. Ahogyan amúgy azt Tite, a szövetségi kapitány „megígérte”.

De egyben azt is találgatják, mi lesz, ha nem lesz jó Neymar lába. Ki lesz akkor az új Amarildo?

Az 1962-es, chilei világbajnokságon az akkor 21 éves, de már a világ és így a brazil csapat legjobbjai közé tartozó Pelé megsérült a második csoportmérkőzésen, a csehszlovákok ellen. Nem tudott utána már játszani – nem épült fel a következő négy mérkőzés alatt –, így a Botafogo Európában szinte ismeretlen csillaga, Amarildo ugrott be a helyére. A középhátvéd posztjától eltekintve (Bellini helyett Mauro) ez volt az egyetlen változás az 1958-as csapathoz képest, a később Olaszországba szerződő belsőcsatár lett a torna felfedezettje. A következő csoportmeccsen, a spanyolok ellen két, a döntőben, a csehszlovákok elleni újabb mérkőzésen egy gólt szerzett. Tökéletesen pótolta Pelét.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×