eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A győztes magyar csapat ünnepel a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzése után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án. A magyar válogatott 29-25-re győzött, így a 11. helyen végzett az Eb-n.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir: felelősségvállalásban is erősek voltunk

Vámos Petra számára lélekemelő volt a győzelem.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott felelősségvállalásban is nagyon erős volt szerdán, ezért sikerült 29-25-re legyőznie a társházigazda Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó játéknapján Ljubljanában.

"A motiváció és az akarat nagyon komoly a csapaton belül, most pedig a felelősségvállalásban is nagyon erősek voltunk" - nyilatkozta a lefújás után a szakvezető. Mint elárulta, az öltözőben megbeszélték, hogy mindenkinek vállalkoznia kell támadásban, mert akkor szélesebbé válik az ellenfél védekezése, és könnyebb lesz befejezniük az akcióikat.

"Ma nagyon sok dolog működött, zártabbá vált a védekezésünk és a kapusaink is tudtak segíteni. A végén nagyon fontos volt, hogy tudtuk, Ana Gros, vagy a beálló fogja befejezni a támadásokat" - magyarázta.

A kapitány kiemelte, ismerik a szlovénok védekezési stratégiáját, és tudták, hogy a széleken sokkal több helyzetük lehet. Nem véletlen, hogy Márton Gréta és Győri-Lukács Viktória is négy góllal járult hozzá a sikerhez.

"Nálunk most nem nagyon van lövő, és ezúttal a keresztek sem nagyon működnek, ezért a szélsőjátékot ki kell használni.

Az előző mérkőzéseken is törekedtünk rá, de akkor nem tudtuk elégszer odatenni a labdát, ma viszont csodálatos megoldások voltak. Nagyon örülök, hogy nem hozták vissza a labdát, hanem szinte minden lehetőséget kihasználtak" - értékelt Golovin.

A magyarok két győzelemmel és négy vereséggel zárták a tornát: a csoportkörben 33-28-ra nyertek Svájc ellen, Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol Dániától 29-27-es, Svédországtól pedig 30-25-ös vereséget szenvedtek. Már hétfőn eldőlt, hogy a magyar szövetség által meghatározott célt, a nyolc közé kerülést nem tudják teljesíteni, és végül 11. lett a csapat.

"Nagyon nehezen kezdtük a tornát, majd jött három mérkőzés komoly csapatok ellen, ahol sok minden nem működött, de tapasztalhattuk a sebességüket. Szerintem meccsről meccsre jobbak voltunk, előreléptünk" - vélekedett.

Hangsúlyozta,

nagyon fiatal és tapasztalatlan a játékoskeret, amelynek tagjai a szerdai mérkőzésből megtanulhatják, hogy nincs lehetetlen,

hiszen az utolsó fordulóban csapatként sikerült legyőzniük a hazai pályán játszó szlovénokat.

"Mindent megtettünk, hogy győzelemmel zárjuk a tornát. Ma is küzdöttünk, okosak is voltunk, és a helyén volt a szívünk. Úgy néz ki, a csapatunknak két arca van, de a második arcnak jobban örülök. A legfontosabb, hogy a lelkiviláguk kitartott a torna végéig" - tette hozzá Golovin.

Vámos Petra úgy fogalmazott, lélekemelő volt számára a győzelem.

"Örülök, hogy előre tudtunk lépni, és megnyertük a kulcsfontosságú fordulópontokat a meccs folyamán. Lélekemelő a mai győzelem, és a 11. hely ellenére rengeteg pozitívummal és tapasztalattal térünk haza" - nyilatkozta a lefújás után a Debrecen irányítója. "Úgy mentünk neki, hogy szeretnénk egy jó meccset játszani, szeretnénk végre felszabadultan játszani, és továbbvinni azt a vonalat, amin elindultunk a norvég meccsel, hogy megtudjuk, kőkemény védekezéssel és viszonylag hatékony támadójátékkal mire lehetünk képesek."

Hozzáfűzte, talán

az Európa-bajnokság során kijöttek azok a hibák, amelyekre a későbbiekben fokozottan kell figyelniük, ha a legerősebb ellenfeleket is le szeretnék győzni.

Példaként a beálló körüli védekezést említette.

"Nem kezdtük a legjobban a tornát, azt éreztem, nem vagyunk a kellő fordulatszámon és valami hiányzott belőlünk. Ennek meg kell találnunk az okát. Fájó belegondolni, mi lett volna, ha a horvát meccsen úgy játszunk, mint ma" - magyarázta Vámos, aki négy gólt lőtt szerdán.

Mint elmondta, felemás érzései vannak, de még bőven van mint tanulniuk, és érzése szerint most hatalmasat léptek afelé, hogy a későbbiekben szebb eredményeket érjenek el.

"A horvát meccs még eléggé bennem van. Azzal a két ponttal, a mostani két ponttal, és ha a dánok ellen egy picit tovább bírjuk, és egy kicsi szerencsénk van, akkor egy nagyon szép eredmény is kerekedhetett volna ebből a tornából" - nyilatkozta.

Az irányító rávilágított,

nagy pozitívum, hogy ki tudtak lépni a horvát meccs utáni apátiából, és a csapat napokon belül olyan arcát mutatta, ami totális ellenkezője az előtte látottaknak.

A csapatkapitány Hornyák Dóra megjegyezte, nagyon örülnek, hogy győzelemmel zártak, mert mindenki úgy érezte a skandináv csapatok elleni három találkozó után, hogy valamelyik meccsen érdemeltek volna egy-két pontot, és bíztak benne, hogy a sors megadja nekik, hogy legalább még egy meccset meg tudjanak nyerni.

"Nagyon jól játszottunk. Az elejét túlizgultuk, nem azt csináltuk, amit kellett volna, de fel tudtunk állni és csapatként dolgoztunk, volt tartásunk" - mondta a DVSC balátlövője.

Mint kifejtette, ha úgy, vagy csak nyolcvan százalékban úgy játsszák le a horvátok elleni meccset, ahogy a következő három-négy találkozót, akkor megnyerhették volna, és teljesen más lelkiállapotban állnak neki a középdöntőnek.

"Sikerült magunkat összeszednünk az elvesztett horvát meccs után, és ez most ennyire volt elég. Négy jó csapattal játszottunk négy jó mérkőzést, ebből kell építkeznünk. Ezen a tornán is meccsről meccsre fejlődtünk valamennyit. Talán ezt sokan még nem látták, de a csapat belülről érezte" - szögezte le Hornyák.

A magyarok két győzelemmel és négy vereséggel zárták a tornát: a csoportkörben 33-28-ra nyertek Svájc ellen, Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol Dániától 29-27-es, Svédországtól pedig 30-25-ös vereséget szenvedtek.

Már hétfőn eldőlt, hogy a magyar szövetség által meghatározott célt, a nyolc közé kerülést nem tudják teljesíteni, és végül 11. lett a csapat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×