eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Füzi-Tóvizi Petra (j) és Debreczeni-Klivinyi Kinga a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Utolsó meccsét megnyerte az Eb-n a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a 11. helyen végzett a kontinenstornán.

A csapat szerdán Ljubljanában, a középdöntő utolsó játéknapján 29-25-re legyőzte a társházigazda Szlovéniát. Az már korábban, a svédek elleni hétfői vereséggel eldőlt, hogy a kitűzött nyolcaddöntőbe jutást nem sikerült elérni, így győzelmével a 11. lett a válogatott.

Klujber Katrin volt a mezőny legeredményesebb játékosa kilenc góllal, a meccs legjobbjának pedig Vámos Petrát választották, aki négyszer talált be.

A magyarok két sikerrel és négy vereséggel zártak: a csoportkörben 33-28-ra nyertek Svájc ellen, Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol Dániától 29-27-es, Svédországtól pedig 30-25-ös vereséget szenvedtek, így már hétfőn eldőlt, hogy a magyar szövetség által meghatározott célt, a nyolc közé kerülést nem tudják teljesíteni.

A magyarok 17 fős keretéből ezúttal Szemerey Zsófia maradt ki.

A volt siófoki Maja Vojnovic bravúros védésekkel kezdett a hazaiak kapujában, de a magyar csapat ezúttal sikeresen lassította a játékot, ezzel odalett a szlovénok kezdeti lendülete. Klujber Katrin vezérletével fordított a válogatott (9-7), ebben az időszakban nem látszott, hogy a magyarok számára már tét nélküli a találkozó, a társházigazdák viszont az elődöntőbe jutásért küzdenek. Némileg javult a védekezés is, majd érkeztek a cserejátékosok, akik

az izgalmas hajrában nem tudták megtartani a kétgólos előnyt, így a szünetben döntetlen volt az állás.

A szlovénok harminc perc után visszavették a vezetést, ám Klujber fáradhatatlannak tűnt, a csereként beállt Szikora Melinda pedig két védéssel mutatkozott be a kapuban. Erre alapozva egy 5-0-s sorozatot produkált a magyar együttes, és kilenc percig nem kapott gólt. Az ellenfél időkérése után a magyarok torpantak meg, büntetőt is hibáztak, ezért Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kikérte a harmadik idejét is. Több mint hét perc után született ismét magyar gól, és bár a hajrában mindkét együttes meglehetősen sokat hibázott, a Golovin-csapat megnyerte második félidejét a tornán és megszerezte második sikerét.

Klujber volt a mezőny legeredményesebb játékosa kilenc góllal, a meccs legjobbjának pedig Vámos Petrát választották, aki négyszer talált be.

A túloldalon a győri Ana Gros hat, a siófoki Tamara Mavsar egy találattal zárt. Szikora Melinda két, Janurik Kinga kilenc lövést védett.

A két csapat 18. egymás elleni mérkőzésén három döntetlen és egy szlovén siker mellett a 14. magyar győzelem született. Ez volt a magyar válogatott századik Európa-bajnoki mérkőzése, a mérleg 52 győzelem, öt döntetlen és 43 vereség.

(A nyitóképen: Füzi-Tóvizi Petra (j) és Debreczeni-Klivinyi Kinga a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×