eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az amerikai Ryann Neushul (k) és Vályi Vanda (j) a vizes világbajnokság női vízilabda tornája döntőjében játszott Egyesült Államok - Magyarország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha van eredmény, lesz pénz – üzent a szövetségeknek a sportállamtitkár

Megújul a sportágak finanszírozási rendszere – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Sport Forum Hungary konferencián.

Összeállítottunk egy munkacsoportot, amely folyamatos tárgyalásokat folytat és jelenleg is vizsgálja, hogy a vizes létesítményeket hogyan tudjuk minél gazdaságosabban üzemeltetni – mondta Schmidt Ádám a konferencián.

A sportért felelős államtitkár szerint hármas cél fogalmazódott meg a vizes sportágakban:

  • nem sérülhet a versenysport, hiszen jövőre olimpiai kvalifikációs év van
  • meg kell védeni az utánpótlássportot
  • az úszónemzet programnak is tovább kell mennie, ha lesz rá lehetőség

Zárul a sportági szakszövetségekkel elindított tárgyalássorozat is. Ennek alapján egy új, teljesítményalapú sporttámogatási rendszert dolgoznak ki, amelyet sportszakmai és pénzügyi szempontból is folyamatos ellenőrinek majd. A jövőben a kiválasztott szakszövetségekkel nem egy hosszú távú elköteleződést jelentő szerződést kötnek, hanem

eredményhez igazítják az együttműködést.

Ezzel akarják ösztönzi őket arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a leghatékonyabban használják fel, ezáltal jutva el a lehető legmagasabb szintű eredményekhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×