eur:
389.27
usd:
362.9
bux:
67953.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Twitter/Oracle Red Bull Racing

Forma–1: bajban a Red Bull, elvehetik Verstappen vb-címét

A csapat túllépte a 145 millió dolláros költségplafont, ezért büntetésre számíthat, ez lehet bírság, pontlevonás vagy akár kizárás is.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette a 2021-es költségekkel kapcsolatos vizsgálatának eredményeit, amelyből kiderül, hogy az Aston Martin és a Red Bull is túllépte a keretet – írja a gphirek.origo.hu.

A 145 millió dolláros költési korláttal mind a tíz csapat benyújtotta elszámolását az FIA-nak, és az Aston Martin eljárásbeli szabálysértést követett el, míg a Red Bull emellett egy túlköltekezési szabályt is megszegett.

A felülvizsgálat befejezésekor közzétett nyilatkozatában az FIA nem utal arra, hogy a Red Bull pontosan mennyivel költött többet a kelleténél a 2021-es szezonban, csak azt tudni, hogy

a túllépés a 145 millió dolláros limit 5 százalékán belül van.

A Red Bull számára a túlköltekezés miatt kiszabható büntetés akár utólagos pontlevonás vagy a 2021-es bajnokságból való végső kizárás is lehet, bár ezek elég valószínűtlenek. Valószínűbb a bírság, a fejlesztési idő csökkentése vagy a következő időszakra vonatkozó költségplafon csökkentése. Az Aston Martinra is büntetés vár, ám mindkét istállóra vonatkozó szankciót csak a „megfelelő lépések" meghatározása után fogják nyilvánosságra hozni.

A Red Bull nem sokkal a közlemény megjelenése után így reagált a Twitter-oldalán: „Meglepetten és csalódottan vettük tudomásul az FIA megállapításait, amelyek a »pénzügyi szabályok kisebb túlköltekezésére« vonatkoznak. A 2021-es beadványunk a költségplafon alatt volt, ezért alaposan át kell tekintenünk az FIA megállapításait, mivel továbbra is meggyőződésünk, hogy a vonatkozó költségek a 2021-es költségkorlát alatt vannak."

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×