eur:
393.52
usd:
368.48
bux:
65936.33
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A ferencvárosi Jansik Szilárd (b) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Indul a férfi vízilabda-bajnokság – fővárosi dominancia várható

Szombaton elrajtol a férfi vízilabda ob I 2022–2023-as kiírása

Szombaton elrajtol a férfi vízilabda ob I 2022/23-as kiírása: az erőviszonyok nem változtak jelentősen, így várhatóan ebben a szezonban is a címvédő Ferencváros, valamint a legutóbbi idényben második OSC és a harmadik Vasas küzd majd az elsőségért.

A legutóbb kupagyőztes és a Bajnokok Ligájában bronzérmes Ferencvárosnál a két legnagyobb változás, hogy

a vezetőedző Varga Zsolt nyár óta már a válogatott szövetségi kapitánya is, illetve, hogy a csapattól távozott a balkezes klasszis, Vámos Márton, aki a görög Olmypiakoszhoz igazolt.

A zöld-fehérekhez érkezett a görögökkel Tokióban olimpiai ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes, görög és horvát bajnok Sztilianosz Argiropulosz, a magyar válogatott keretében is számításba vett Vadovics Viktor a Vasastól, és a Szolnoktól Nagy Ádám, aki a spliti Európa-bajnokságon kiválóan játszott az ezüstérmes nemzeti csapatban Varga Zsolt irányítása alatt.

Az előző kiírásban bronzérmes Vasas már megkezdte az idényt, és egyelőre úgy tűnik, jó formában van a gárda, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójából százszázalékos teljesítménnyel lépett tovább.

Az alapszakaszban a 14 csapat oda-visszavágós rendszerben találkozik egymással, utána az első négy helyezett játszik a fináléba kerüléséret, a páros mérkőzések a 7. pont megszerzéséig tartanak. A csapatok az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az M4 Sport Sporthíradó című műsorában az esélyekkel kapcsolatban pénteken elmondta,

az FTC, Vasas, OSC hármas közül kerülhet ki az aranyérmes.

Külön kiemelte Varga Zsolt szerepét, akinek szövetségi kapitányként is helyt kell állnia. Hozzátette, bízik abban, hogy az alanyi jogon főtáblás Ferencvároshoz a selejtezőből csatlakozik majd két hazai riválisa is a Bajnokok Ligájában.

"A világ egyik legjobb bajnoksága a miénk" - hangsúlyozta Vári Attila, aki külön kiemelte az élvonalba visszajutott KSI együttesét, melyben számos tehetség kap lehetőséget.

Az MVLSZ első embere a nemzetközi energiaválság miatt az uszodák veszélyeztett helyzetéről szólva azt mondta, minden eshetőségre felkészültek, a sportállamtitkársággal közösen dolgoznak egy munkacsoportban, és biztosan lesznek megoldások.

Az 1. forduló programja

szombat

Tigra-ZF-Eger - Szolnoki Dózsa 11.30

KSI - A-Híd VasasPlaket 11.30

BVSC-Zugló - FTC Telekom Waterpolo 17.00

Szegedi VE-Kaposvári VK 17.00

PannErgy-Miskolci VLC - Genesys OSC Újbuda 18.00

Metalcom Szentes - PVSK-Mecsek Füszért 18.00

Budapesti Honvéd SE-UVSE 19.00

Az elmúlt tíz év bajnokai

2012: TEVA-Vasas SC-Uniqa

2013: ZF-Egri VK

2014: ZF-Egri VK

2015: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2018: FTC-PQS Waterpolo

2019: FTC-Telekom Waterpolo

2020: a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a szezon

2021: Szolnoki Dózsa

2022: FTC Telekom Waterpolo

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×