eur:
393.29
usd:
367
bux:
66620.54
2024. április 25. csütörtök Márk
A ferencvárosi Tokmac Nguen és Aleksandar Dragovic, a szerb csapat játékosa az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában játszott Crvena zvezda – Ferencváros mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2022. október 6-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Három góllal kikapott, de még második csoportjában a Ferencváros

A Ferencváros súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett harmadik 2022-es Európa-liga-csoportmérkőzésén Belgrádban, a Crvena zvezda ellen. A zöld-fehérek ettől függetlenül a második helyen, továbbjutó helyen állnak a csoportban.

Botka Endrét választotta balhátvédnek Sztanyiszlav Csercseszov a Crvena zvezda elleni Európa-liga-mérkőzésre. A középpályás Besic és Laidouni is kulcsszerepet kap, s ismét Franck Boli lesz a center.

A kezdő tizenegy: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka – Laidouni, Besic – Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli. A szerbeké: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic, Rodics – Sz. Mitrovics, Sanogo, Kanga, Ivanics – Katai, Pesics.

Ez azt jelenti, hogy nem kezd a ghánai Osman Bukari, aki a házi gólkirálya a bajnoki szezonban a csapatnak. Érdekes, hogy az ellenfél mezszponzora a Gazprom, amellyel a sorozatot kiíró UEFA az orosz-ukrán háború kirobbanása után minden kapcsolatot megszakított.

Elment hat perc, lelkesen kezdett a Zvezda, de kapura nem veszélyes. Feltűnő, hogy óriási a pályát körülvevő tér a tribünökig, ritka ma már az ilyesmi.

Az első helyzetnél Laidouni lövése után szögletre pattant a labda Gobeljicsről.

Éppen Gobeljicsnek akadt aztán egy lövése, de Dibusz mellre fogta a labdát.

A 17. percben Pesics félfordulattal lőtt, a labda a kapu mellé ment, Dibusz rajta volt.

Tokmac jó helyzetből erőtlenül lőtt.

A 25. percben Ivanics ráfejelte a labdát Wingo kezére. A játékvezető büntetőt adott. Kanga, szinte helyből, magabiztosan fellőtte a labdát a jobb felső sarokba, 1-0.

A 35. percben szép góllal növelte előnyté a Zvezda. Sztefan Mitrovics megverte Botkát, majd egy fordulás után a kapuba vágta a labdát.

Vége az első félidőnek. A Zvezda akarata érvényesült, a Ferencvárosnak eddig nem volt értékelhető támadása.

Szerb góllal kezdődött a második félidő, az ötvenedik percben Katai 16 méterről védhetetlenül a jobb alsó sarokba lőtt, 3-0.

Tokmac lövése munkát adott Borjan kapusnak, ez volt a Ferencváros eddigi legjobb kísérlete.

Besic és Boli helyére Vécsei és Ryan Mmaee állt.

Erre szokták mondani, hogy ha egy üzlet beindul… Kár, hogy ennek a Ferencváros az elszenvedője. Kanga elképesztően nagy gólt rúgott a balösszekötő, vagy inkább balszélső helyéről. 4-0.

Újabb két csere a Ferencvárosban, Marquinhos és Gojak váltotta Laidounit és Tokmacot.

A 71. percben Samy Mmaee hosszú indításával Wingo előretört, jól adott középre, Zachariassen pedig befejezte az akciót, megelőzve védőjét, 4-1.

Az utolsó magyar csere: Botka Endre helyére beállt Pászka Lóránd.

Az utolsó percekben is a szerbeknél volt többet a labda, de Ryan Mmaee óriási kapufát lőtt.

Vége a mérkőzésnek, 4-1-re nyert a Crvena zvezda. A csoport másik összecsapásán: AS Monaco–Trabzonspor 3-1. A négyesben a Monacónak és a Ferencvárosnak is hat pontja, a Trabzonspor és a Crvena zvezda egyaránt három pontot gyűjtött eddig.

A jövő héten ugyanebben a párosításban játszanak a csapatok, természetesen ellenkező pályaválasztással.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

A 2008-as pénzügyi válság kirobbanása utáni állapotokat idézte a magyar lakáshitelpiac tavalyi inaktivitása: ebben az évezredben egyedül 2013-ban történt kevesebb lakáshitel-folyósítás, mint tavaly. A KSH friss adatai alapján összesen 652 ezer lakáscélú hitelszerződés él Magyarországon, ami 22%-kal elmarad a 2008-as csúcstól. A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya nagyjából egyharmadra süllyedt, vagyis aki tehette, nem hitelből vásárolt. Az idei év már a fellendülésről szól, de hogy miként zajlik ez, arról a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján lehet érdekes szakértői véleményeket hallani, érdemes mielőbb regisztrálni!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×