eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendbontó szurkolók támadnak a szerb rohamrendőrökre a Red Star Beograd-Partizan Beograd bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a belgrádi Marakana Stadionban 2016. április 16-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/EPA/Sasa Sulejmanovic

Motozás a határon, repülő vascsövek, petárda – alakul a hangulat az FTC belgrádi meccse előtt

Minden egyes drukkert már Röszkénél "kivettek" a szerb határőrök, az alkoholt fogyasztó szurkolókat pedig nem fogják beengedni este a Marakanába. Még szerencse, hogy volt elég buszsofőr, aki vállalta a belgrádi utat a szerdai előőrs történetei után.

Kalandos úton jutnak el a Ferencváros szurkolói a Crvena zvezda elleni esti Európa-liga-mérkőzésre, amelynek korszakos tétje nem kisebb, mint hogy egy esetleges pontszerzéssel magyar csapat évtizedek óta először érheti meg a nemzetközi kupatavaszt – ezúttal vagy az EL-ben, vagy a harmadik számú sorozatban, a Konferencia Ligában.

Kezdve azzal, hogy a közös, buszos utazást választó drukkerek még szerda este is buszsofőröket kerestek a csütörtök hajnali utazáshoz 50 ezer forintos fizetség ellenében – volt, aki kommentben fizetség nélkül is jelentkezett volna a feladatra... –, a Green Monster szurkolói csoport Facebook-oldalának tanúsága szerint ezt korábban nem tudták elintézni.

Ami biztos, hogy amennyiben a buszosok rendben célt érnek, már a parkolóban találkozhatnak az autózókkal, összesen 25 nagy busz és 500 főnyi személyautó parkolhat a belgrádi ötvenezres Marakanától (Rajko Mitic Stadion) távolabb.

A csoportutolsó szerbek a csoport élén álló magyar bajnokot ebben a a legendás katlanban fogadják; az Üllői129 információi szerint 2000 Ferencváros-szurkoló hangorkánja szállhat szembe több tízezer hazaiéval – a Sportal.hu csaknem 3000 drukkerről tud.

A hajnali népligeti gyülekezőn helyszíni tudósítások szerint már – a "pokolra" készülve – petárdák is eldördültek, már tudva a néhány órával korábban történtekről: a szerdai előőrs – szintén a Sportal írása szerint – már a szerb autópályán belekóstolt a hazaiak vendégszeretetébe, a magyar rendszámú járműveket vascsövekkel, görögtüzekkel dobálták a felüljárókról.

A csütörtöki "turnus" is kapott: a röszkei határon a buszkonvoj minden egyes utasát leszállították és átvizsgálták, valamint a buszokat is átkutatták, vélhetően pirotechnikai eszközök miatt, illetve a szerb hatóságok azt is előre közölték, ittas szurkolókat nem engednek be a mérkőzésre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is bejelentkezett Belgrádban, már előre megígérte, hogy a szabadkai konzulátus négy munkatársa segít a gördülékeny határátkelésben, a stadionban pedig öt, konzuli rangú diplomata segíti a fradistákat, és non-stop segélyhívó is rendelkezésre áll (+381 62 766 024).

Az Európa-liga H csoportjának másik mérkőzésén a Trabzonspor Monacóba látogat, a hercegségieknél a 2. fordulóban épp a Ferencváros tette tiszteletét és győzött 1-0-ra.

A H csoport állása:

  1. Ferencváros 6 pont
  2. Tranbzonspor 3
  3. Monaco 3
  4. Crvena zvezda 0
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×