eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A kenyai Eliud Kipchoge (b) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi maratonfutó versenyében a szapporói Odori Parkban 2021. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Kadzsijama Sudzsi

Ezen fel fog hördülni a futóvilág

Nem változtatják meg a maratonfutó-Eb startidőpontját, hiába lesz igen meleg déltájt Münchenben.

Nem változik a maratonfutás időpontja a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon, pedig több mint ötven futó nyílt levélben fordult a szervezőkhöz, hogy a nagy hőség miatt ne délelőtt kelljen rajtolniuk.

A német atléták érdekvédelmi szervezete hétfőn adott hírt a kezdeményezésről, és akkor még azt közölték, hogy az Európai Atlétikai Szövetség (EA) beleegyezik az időpontváltoztatásba, ha az időjárási előrejelzések szerint a sportolók egészségét veszélyeztetheti a meleg.

A német szövetség (DLV) honlapján az EA-ra hivatkozva azonban szombaton megerősítették az eredeti időpontokat, vagyis a nők hétfőn 10.30-kor, a férfiak pedig 11.30-kor kezdik a 42,195 kilométeres klasszikus távot.

Az előrejelzések szerint a hőmérséklet nem lesz olyan magas, mint korábban gondolták, jelenleg 24-26 Celsius-fokot jeleznek előre a meteorológusok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×