eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A csapatok üdvözlik egymást az olasz bajnok AC Milan - ZTE labdarúgó felkészülési mérkőzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2022. július 23-án.
Nyitókép: Varga György

A Zalaegerszeg legyőzte a Milant

Ha felkészülési mérkőzésen is, de a Zalaegerszegi TE a jövő heti bajnoki nyitányra készülő labdarúgó-csapata 3-2-re legyőzte az olasz bajnok AC Milant. Csodálatosan sikerült a Zete Fieszta nevű rendezvény csúcspontja, ezt a győzelmet hosszú ideig nem fogják elfelejteni az egerszegi klub hívei.

A villámlátogatása Magyarországra, Hévizre, majd Zalaegerszegre érkezett olasz bajnok tartalékos összeállításban kezdett, de a második félidőben szinte minden nagy sztárja pályára lépett Zlatan Ibrahimovic kivételével. A piros-feketék – ezúttal fehérben – a Tatarusanu (Maignan, 60.) – Florenzi (Calabria, 60.), Kalulu (Krunic, 60.), Gabbia, Ballo-Touré (Tomori, 60.) – Tonali (Adli, 60.), Brescianini (Bennaszer, 60.) – Junior Messias (Saelemaekers, 60.), B. Díaz (D. Maldini, 60.), Rebic (R. Leao, 60.) – Giroud (T. Hernández, 60.) összeállításban játszottak.

Ricardo Moniznak a széles nyilvánosság előtt ez a mérkőzés jelentette a bemutatkozását a ZTE élén, ennek megfelelően ünnepelte csapata góljait a partvonal mentén. A kék-fehérek a Demjén – Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Tajti, Szankovics, Meshack (Diego Santos, 65.) – Májer (Huszti, 65.), Németh D. (Ikoba, 46.), Szalay (Kovács B., 46.) összeállításban játszottak.

A Zete Meshack révén egy szöglet utáni 12 méteres lövéssel szerzett vezetést, majd a 24. percben Mocsi és védője is ugrott a labdáért, a magyar középhátvéd fejéről a kapuba csúszott, 2-0.

Alig három perccel később Tajti Mátyás húsz méterről óriási gólt rúgott a jobb felső sarokba. A Milan Olivier Giroud tizenegyesével szépített a 30. percben.

A második félidő inkább az utolsó félórára még jobb játékosokat beküldő Milané volt, de csak Krunics egyetlen gólja kozmetikázott az eredményen, a 86. percben.

A ZTE 3-2-re győzött.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×