eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ota Kijosi

Világbajnoki éremért vív a férfi párbajtőrcsapat

Negyeddöntős győzelmével a legjobb négy közé jutottak a magyarok a kairói vívó-világbajnokságon.

A Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összeállítású együttes a csütörtöki nyitányon az észteket és a portugálokat is magabiztosan győzte le, ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben.

A pénteki folytatásban a dél-koreaiakon keresztül vezetett az út az elődöntőbe, és bár a 12 tusos győzelem könnyű mérkőzést sejtet, korántsem volt az. Az első három párban Siklósi, Nagy és Koch is kikapott egy találattal, de aztán két magyar győzelem következett: Siklósi 5-3-ra verte Kvon Jung Dzsunt, majd Koch 5-2-re a Rio de Janeiróban - Imre Géza legyőzésével - olimpiai bajnok Park Szang Jungot.

Ezután Nagy 4-2-re alulmaradt Szon Te Dzsinnel szemben, így 21-21-ről indult a harmadik kör. Az általában az ázsiaiakra jellemző koncentrált vívást ezúttal a magyarok magasabb fokon mutatták be, Koch megint kitett magáért, 5-2-re nyert Kvon ellen, majd Siklósi 2-1-re győzte le Szont. Nagynak utolsóként négytusos előnyt kellett megőriznie, ami nem tűnt könnyű feladatnak. Park folyamatosan ment előre, de a magyar párbajtőrözőt ez nem zavarta, sorra villant fel a zöld lámpa, ami az ő pontjait jelezte. A szokásos forgatókönyv alapján lezajló záróasszót végül 17-9-re nyerte meg.

A fináléért a magyarok a franciákkal vívnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×