eur:
393.58
usd:
368.52
bux:
66093.96
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 25 kilométeres versenyén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Joszuban 2019. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Csapattal kezdenek a nyíltvízi úszók - itt a program

Vasárnap a csapatversennyel a nyíltvízi úszók is megkezdik szereplésüket a magyarországi vizes-világbajnokságon, a Lupa-tavon.

"Ez gyakorlatilag egy óriási medence, egyáltalán nem nehéz a pálya, kiváló, 26 Celsius-fokos a hőmérséklete. Ma még kétszer körbeússzuk a gyerekekkel, hogy megnézzük a legfontosabb tájékozódási pontokat a fordulókhoz, hiszen ezeket a tömegben már azért jóval nehezebb észrevenni" - nyilatkozta az MTI-nek pénteken Gellért Gábor szövetségi kapitány.

A szakember elmondta, a csapatversenyben - ahol a két-két női és férfi versenyzőnek egyaránt egy 1500 méteres kört kell teljesítenie - az éremszerzés mindenképpen bravúr lenne, de nagyjából az első hat közé várja a váltót, amely a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf sorrendben indul majd.

Rasovszky öt kilométeren címvédőként, a szakág történetének első és eddigi egyetlen magyar világbajnokaként áll rajthoz, míg 10 kilométeren a táv olimpiai ezüstérmeseként szintén ott van a végső sikerre esélyes sportolók között. Vele kapcsolatban Gellért Gábor azt mondta, a tokiói második helyét követően még nagyobb lett a motivációja, még inkább éhes a sikerre, ezt mutatja például az is, hogy a medencés időeredményei sokat javultak az elmúlt időszakban. Ugyanakkor hangsúlyozta: a férfi versenyben elképesztően népes, 66 fős mezőny ugrik majd vízbe.

A nőknél ezúttal is ott lesz Olasz Anna, aki lassan egy évtizede - 2013 óta - folyamatosan szállítja az eredményeket, legutóbb a tokiói olimpián negyedik volt, előtte a hazai rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert. Mellette az ifjúsági Eb-ezüstérmes Balogh Vivien élete első felnőtt világversenyére készül.

Gellért Gábor szerint a nőknél rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, egyedül az olimpiai bajnoki címvédő brazil Ana Marcela Cunha van "mindig" ott a dobogón, a férfiaknál azonban van néhány meghatározó versenyző - köztük például Rasovszky, vagy a medencében és nyíltvízen is világbajnok német olimpiai bajnok, Florian Wellbrock -, akik kiemelkednek.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemző várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×