eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Marco Rossi szövetségi kapitány a Horvátország - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a spliti Poljud Stadionban 2019. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi a nagy meccsek előtt: aki nem vesz minket komolyan, el tudjuk kapni

A magyar labdarúgó-válogatott szűk két hét alatt kétszer mérkőzik Angliával, valamint Olaszország és Németország is ellenfele lesz a Nemzetek Ligájában.

11 nap leforgása alatt 4 "álommeccset" játszik a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája elitcsoportjában, sorrendben Anglia (június 4.), Olaszország (június 7.), Németország (június 11.) és megint csak Anglia (június 14.) ellen.

A nehéz sorozat előtt a Molcsapat.hu készített interjút Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki elmondta, a felkészülés hasonló volt, mint tavaly az Eb előtt, amikor Németország, Franciaország és Portugália volt csoportellenfél.

"A magyar bajnokságban játszó játékosokkal nagyjából egy hete készülünk együtt, de folyamatosan érkeznek a többiek is. Próbálunk minden eshetőségre felkészülni, kielemezzük az ellenfeleket és új lehetőségeket próbálgatunk a mi csapatunkkal"

Szerinte "most aztán lemérhetjük, hol tartunk" a két Eb-döntős és a 2014-es világbajnok ellen.

Közülük Marco Rossi

Angliát tartja a legnehezebb ellenfélnek,

a másik két csapat játékrendszerét ismeri, "ők nem variálnak sokat".

A sikeresség kulcsa egyedül a hit és a magabiztosság lehet, amit a tavalyi sikerek adhatnak, ráadásul számít arra is a kapitány, hogy a "nagyok" majd épp a csoport leggyengébbje ellen pihentetik szupersztárjaikat, hisz ők is nagy sorozatban vannak, illetve annak a végén. Lebecsülésre azonban nem számít.

"Láthatták az Európa-bajnokságon, illetve az őszi selejtezőkben, hogy aki nem vesz minket elég komolyan, azt el tudjuk kapni" - fogalmazott.

Hogy a 2024-es Eb-re készülő csapat összegyúrása-e a cél vagy önmagában az NL-szereplés eredményessége, arról azt mondta, mindkettőt szem előtt kell tartani; sok fiatal van a keretben, de az eredmény minden meccsen fontos,

"a futballnak nincs múltideje"

- utalt arra, hogy egy meccs után 10 nappal már senki nem emlékszik arra, milyen volt a játék, csak arra, hogy mi állt a táblán 90 perc után.

Dicséretnek fogja fel, hogy a közönség elvárja a csodát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×