eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Balázs Attila a spanyol Roberto Bautista Agut ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020.október 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Roland Garros: hiába a salak, Balázs Attila szóhoz sem jutott Marin Cilic mellett – videó

A következő körben a horvát Fucsovics Márton és a francia Geoffrey Blancaneaux párharcának továbbjutójával találkozik.

Balázs Attila három sima szettben kapott ki a korábbi US Open-győztes Marin Cilictől a francia nyílt teniszbajnokság nyitófordulójában.

A 33 éves magyar játékos a világranglistán jelenleg csak 262., ám mégis a párizsi Grand Slam-torna főtábláján kapott helyet. Ez védett ranglistájának köszönhető, ugyanis nemrég tért vissza 14 hónapos kényszerpihenő után, melynek során megműtötték régóta problémákat okozó lábát. A 14-es pályán a szintén 33 esztendős Ciliccsel csapott össze, és jó előjelnek számított, hogy a 20. helyen kiemelt horvát óriás a salakszezonban eddig sehol sem jutott tovább a nyolcaddöntőnél.

Cilic eredménysora ugyanakkor tekintélyt parancsoló, hiszen 2014-es New York-i diadala mellett további 19 trófeát gyűjtött, megfordult az ATP-rangsor 3. helyén is, és 2005 óta profiként csaknem 30 millió dollárt ütögetett össze.

Első találkozójukon a 23. helyen álló Cilic rögtön brékkel indított, ezt követően sem termett sok babér Balázsnak, esélyesebb horvát riválisa ugyanis vesztett játék nélkül, 22 perc alatt került előnybe. A folytatás sem hozott jelentős változást, Balázs tíz elvesztett játék után, adogatóként tudott először részsikert elkönyvelni, ám a 32 perces második játszmát is könnyedén hozta a horvát.

Balázs a harmadik szettben kétszer is tudta hozni saját szervagémjét, azonban ezt megelőzően az elsőt, valamint az utolsót is elvette Cilic, így másfél óra elteltével lezárta – a papírformának megfelelően könnyed – összecsapást.

1. forduló (a 64 közé jutásért)

Marin Cilic (horvát, 20.)-Balázs Attila 6:0, 6:1, 6:2,

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×