eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Madrid, 2017. április 11.Diego Simeone, a spanyol Atlético Madrid vezetőedzője sajtóértekezletet tart Madridban 2017. április 11-én, egy nappal az angol Leicester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt. (MTI/EPA/Chema Moya)
Nyitókép: MTI/EPA/Chema Moya

Kiderült, ki a legjobban fizetett labdarúgóedző Európában

A legjobban kereső futballista Franciaországban játszik, a legmagasabb bérű szakember viszont Spanyolországban dolgozik.

Egy nappal az után, hogy a francia labdarúgó-bajnokság játékosainak fizetését közzétette a L'Equipe, a francia sportlap a többi nagy liga béreit is nyilvánosságra hozta.

A lap értesülései szerint például a kontinens legjobban kereső edzője Diego Simeone, az Atletico Madridot lassan egy évtizede irányító argentin szakember az új szerződése révén havi 3,3 millió eurót keres. Ezzel nemcsak hogy majdnem kétszer több a jövedelme, mint csapata legjobban fizetett játékosának, Antoine Griezmann-nak (1,8 millió euró), hanem jelentősen megelőzi kollégáit is: a dobogóra még felférő Pep Guardiolát (Manchester City, 1,8 millió euró) és Jürgen Kloppot (Liverpool, 1,4 millió euró). Mögöttük a sorrend:

A spanyol liga fegtöbbet kereső futballistája a L'Equipe értesülései szerint Gerard Pique, az FC Barcelona védője 2,3 millió eurós havi fizetéssel, ami már csökkentett bér, hiszen a klub gazdasági nehézségei miatt a szezpn előtt jelentősen mérsékelték a fizetéseket. A La Liga bérlistájának második és harmadik helyén két olyan Ream Madrid-futballista áll, aki nem is jut szerephez az idén Carlo Ancelotti csapatában: Gareth Bale és Eden Hazard is 2,2 millió eurót vihet haza havonta. Mögöttük a Barcelona kapitánya, Sergio Busquets következik (1,9 millió euró), majd Griezmann és a nyáron a Realhoz szerződő David Alaba (1,8 millió euró).

A Premier League-ben a portugál Cristiano Ronaldo keres a legtöbbet, havonta 2,63 millió eurónyi fontot kap a Manchester Unitedtől, mögötte a város rivális City belga kulcsembere, Kevin De Bruyne következik (2,06 millió euró), majd három csapattársa, David de Gea (1,93 milió euró), Jadon Sancho (1,85 millió euró) és Raphael Varane (1,62 millió euró).

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×