eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Az ukrán Elina Szvitolina a kazah Jelena Ribakina ellen játszik a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia teniszbajnoksága női egyesének bronzmérkőzésén az Ariake Teniszparkban 2021. július 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Mégis létrejött egy ukrán-orosz teniszmeccs - Mexikóban

Eredetileg nem akart kiállni orosz riválisa ellen Jelina Szvitolina, de meggondolta magát, és nyert.

Korábbi elhatározása ellenére mégis pályára lépett orosz riválisa ellen Jelina Szvitolina, a Monterreyben zajló, 239 ezer dollár (75 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

Az első helyen kiemelt ukrán játékos hétfőn jelezte, nem az orosz sportolók tehetnek a kialakult helyzetről és köszönettel, tisztelettel adózik azoknak az orosz és fehérorosz sportolóknak, akik felszólalnak szülőhazájuk ellen az ukrajnai háború miatt. Ennek ellenére nem kívánt kiállni az orosz Anasztaszija Potapova ellen.

Kedden azonban a világranglista 15. helyezettje meggondolta magát, miután a férfi tornákat szervező ATP és a női versenyek rendezéséért felelős WTA közölte: az orosz és a fehérorosz játékosok nem indulhatnak hazájuk zászlaja alatt a viadalokon.

"Az a küldetésem, hogy egyesítsem a teniszes közösséget az Ukrajna melletti kiállásban"

- jelentette ki a kék-sárga nemzeti színekben teniszező Szvitolina, aki mexikói pénzdíját felajánlotta hazája hadseregének.

A mérkőzést Szvitolina nyerte 6:2, 6:1-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×