eur:
394.07
usd:
370.91
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Der ungarische Turn-Europameister Szilveszter Csollany zeigt beim Stuttgarter Grand Prix am 28.11.1998 in der Schleyer-Halle seine Übung an den Ringen. Er gewinnt das Finale an diesem Gerät mit 9,750 Punkten.      (Photo by Harry Melchert/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Harry Melchert/picture alliance/Getty Images

A tüdőátültetés is szóba került Csollány Szilveszternél

Az 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírus-fertőzés következtében hunyt el hétfőn.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az egykori, főként gyűrűn elért sikereiről ismert tornász koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején. Először tüdőgyulladással a soproni kórházba vitték, majd a gyorsan romló állapota miatt Budapestre szállították. Lélegeztetőgépre került, de az állapota válságosra fordult, ezért később műtüdővel lélegeztették.

A Blikk úgy tudja, Csollány Szilveszter tüdeje annyira roncsolódott, hogy a hosszan tartó kezelés alatt egyértelművé vált, átültetésre is szüksége lesz. A lap megjegyzi, hogy a transzplantációt csak azoknál lehet elvégezni, akiknek – a tüdejüket kivéve – a többi létfontosságú szerve kielégítő állapotban van, így a Tüdőtranszplantációs Várólista Bizottság alkalmasnak ítéli állapotukat a beavatkozásra. Jelenleg 17 magyar beteg vár ilyen beavatkozásra, Európában pedig 600-an várnak új tüdőre – köztük többen koronavírus miatt.

A tüdőátültetésen átesett páciensek gondozása élethosszig tart, ez rendkívül intenzív és szerteágazó orvosi munkával járó folyamat. Rendszeresen kell ellenőrizni a beültetett szerv állapotát, különös gondosságot igényel a kilökődést gátló gyógyszerek beállítása, illetve a fertőzések rizikójának is ez a szerv van leginkább kitéve.

A portál értesülése szerint azonban Csollány Szilveszter nem lett jobban, az állapota nem engedte meg a beavatkozást.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×