eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az al-Bajt Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike a fővárostól, Dohától mintegy 50 kilométerre északra fekvő al-Korban 2019. december 17-én. Az elhúzható tetejű stadionban 60 000 ülőhely várja a szurkolókat.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

1,2 millió jegyigénylés érkezett egyetlen nap alatt a foci-vb-re

A legtöbben Katarból akartak jegyhez jutni. Ott lesz a torna.

Az első 24 órában 1,2 millió jegyigénylés érkezett a november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokságra.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szerda este nyitotta meg a regisztrációs felületet, amelyen csütörtöki közlésük szerint már az első napon nagy volt az érdeklődés a belépők iránt.

A közlemény alapján legtöbben a rendező Katarból szeretnének jegyhez jutni, a házigazdát Argentína, Mexikó, valamint az Egyesült Államok követi a képzeletbeli toplistán. Az első kilencbe még az Egyesült Arab Emirátusok, Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia, Brazília és Franciaország került be.

A döntőre már most több mint 140 ezren szeretnének bejutni, míg a nyitómeccsre több mint nyolcvanezer igény érkezett.

A jegyvásárlás első periódusa február 8-án zárul, amennyiben egy adott találkozóra túljelentkezés van, a tulajdonosokat véletlenszerű sorsolás alapján választják majd ki.

A 32 csapatos vb-re - melyre a külföldiek számára elérhető legolcsóbb belépő 70 dollárba (22 ezer forintba) kerül - egyelőre 13 együttes jutott ki, a résztvevő válogatottak névsora júniusra lesz teljes. A torna november 21-én kezdődik és december 18-ig tart.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×