eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A brazil Neymar (b) és Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin játékosa tapsol a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában játszott Club Brugge - Paris Saint-Germain mérkőzésen a bruges-i Jan Breydel Stadionban 2021. szeptember 15-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A Paris Saint-Germain-ben először volt kezdő a Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar trió.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Lionel Messi: a Manchester City uralta a mérkőzést

A PSG-ben első gólját szerző argentin elégedett a győzelemmel, a játékukkal is, de további fejlődést szeretne látni.

Lionel Messit a Manchester City felett aratott Bajnokok Ligája-siker elégedettséggel tölti el, de úgy véli: további fejlődésre van szüksége új csapatának, a Paris Saint-Germainnek.

Az argentin világsztár az után nyilatkozta ezt, hogy BL-csoportmérkőzésen a PSG kedd este 2–0-ra nyert a Parc des Princes-ben angol riválisa ellen, ő maga pedig megszerezte első találatát francia alakulata színeiben. Messi a 74. percben Kylian Mbappé pazar sarkalása után lőtt a City kapujának bal felső sarkába. Ez volt a negyedik fellépése a PSG-ben, és azzal, hogy gólt lőtt, holtversenyben a Real Madrid francia csatárával, Karim Benzemával rekordot állított fel:

egymást követő 17. szezonjában tudott eredményes lenni a BL-ben.

Előző 16 Bajnokok Ligája-idényében, az FC Barcelona játékosaként 149 fellépésén 120 alkalommal talált a hálóba.

"Tudtam, hogy a mai nap rendkívül fontos, már nagyon vártam, és örülök a győzelemnek, amelyet hatalmas ellenféllel szemben, a BL megnyerésére is esélyes csapat ellen értünk el" – nyilatkozta Messi. A hatszoros aranylabdás elismerte, hogy a City uralta a mérkőzést, de rámutatott, hogy gólt viszont nem tudott szerezni az angol együttes, míg ők kétszer is betaláltak.

"Még kevés meccsem volt itt, de kezdem megszokni a csapatot, a társakat, és elkezdtük megismerni egymást. Ma este nagyon jól játszottunk, fontos mérkőzést nyertünk meg, de tovább kell fejlődnünk csapatként, ami biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog" – mondta Messi.

A PSG-nek ez volt a hatodik meccse a Manchester City ellen, és először sikerült győznie.

A párizsiak vezetőedzőjének, Mauricio Pochettinónak nem tetszett, hogy a labdát javarészt a City birtokolta, a győzelemmel viszont elégedett, hiszen – mint azt kiemelte – azt "a világ egyik legjobb együttesével szemben értük el, amelyet a világ egyik legjobb edzője irányít". Az argentin szakember hozzátette, hosszú évek óta nézi, ahogy Messi gólokat lő, de eddig mindig az ellenfél oldalán tette ezt.

"Most először a saját csapatomban tudtam az ő gólját ünnepelni" – mondta Pochettino, aki hangoztatta: Messinek még egy kis időre van szüksége ahhoz, hogy megtalálja a legjobb formáját a PSG-ben.

Pep Guardiola, a Manchester City edzője arról beszélt, hogy sajnálja a vereséget, amelyet csapata eredménytelen támadójátéka okozott. "Jól játszottunk, de nem szereztünk gólt" – jelentette ki a spanyol szakvezető, aki a Barcával Messivel a soraiban 2009-ben és 2011-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

"Boldog időszakot töltöttünk együtt Barcelonában, és ha most úgy döntött, hogy Párizsba jön, a legjobbakat kívánom neki – mondta. – Leót nem lehet kilencven percen át tartani, hiába, hogy éppen sérülés után van, és hiányzik még nála egy kis ritmus. Amikor nála van a labda, nem könnyű megállítani."

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×