eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
REIMS, FRANCE - AUGUST 29: Lionel Messi of PSG is replacing Neymar Jr, left with coach of PSG Mauricio Pochettino during the Ligue 1 Uber Eats match between Stade Reims and Paris Saint Germain (PSG) at Stade Auguste Delaune on August 29, 2021 in Reims, France. (Photo by John Berry/Getty Images)
Nyitókép: John Berry/Getty Images

BL: az ellenfél edzője abban reménykedik, hogy Lionel Messi játszik

Lionel Messi bemutatkozik hazai pályán is a Bajnokok Ligájában Paris Saint-Germain-játékosként. Ugyanebben a csoportban három magyar is pályára léphet az RB Leipzigben Gulácsi Péter csapatkapitány vezetésével.

A PSG csak döntetlennel kezdte Bruges-ben a csoportkört, ezért különösen fontos, hogy jó eredményt érjen el a Manchester City ellen, véli a Le Parisien. Természetesen szó sincsen arról, hogy máris a továbbjutás miatt aggódna bárki is a párizsiak háza táján – ez még akkor sem kerül feltétlenül veszélybe, ha a Manchester City ellen nem szerezne pontot a csapat, hiszen elég a másik két rivális ellen jól szerepelni, két együttes jut tovább a csoportból –, de a kedd esti mérkőzésnek tagadhatatlanul presztízsértéke is van.

E két csapatot tartják a fogadóirodák – a Bayern Münchennel és a Chelsea-vel együtt – a négy elődöntős hely várományosának, talán meglepő, de szerintük a City a Parc des Princes-ben is favorit. Talán azért is, mert tavasszal is nyerni tudott Párizsban.

Pep Guardiola nagyon sportszerűen nyilatkozott Lionel Messi esetleges szerepléséről:

„A futball érdekében remélem, tud játszani.”

Érdekes, hogy az argentin játékosnak kifejezetten jó a mérlege egykori edzőjének a csapatai ellen, amióta a katalán edző távozott a Barcelonától.

A L’Équipe szerint Gianluigi Donnaruma kerül a hazaiak kapujába, noha továbbra is sokan látnák szívesen Keylor Navast a poszton. Ángel Di María eltiltott, így a várható mezőnyjátékos névsor: Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Herrera, Paredes, Gueye – Messi, Mbappé, Neymar.

A Manchester City tervezett tizenegye: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, João Cancelo – Bernardo Silva, Fernandinho, De Bruyne – Mahrez, Ferran Torres, Grealish. Ilkay Gündoğan lehet a legfontosabb hiányzó, ha sérülése miatt valóban nem játszik. Gabriel Jesus ugyan eldöntötte góljával a Chelsea elleni hétvégi rangadót, de várhatóan csak kispados lesz. Játszik ellenben Rijad Mahrez, aki tavasszal 180 perc alatt három gólt lőtt a PSG-nek.

A csoport másik mérkőzésén az RB Leipzig a Club Brugge gárdáját fogadja. A hétfői sajtótájékoztatón Gulácsi Péter, a csapatkapitány vett részt, aki Willi Orbán társaságában a kezdő tizenegy tagja lesz, Szoboszlai Dominik várhatóan a cserék között kezd majd. A kapus kiemelte: nagy öröm a számukra, hogy ismét közönség előtt játszhatnak BL-mérkőzést. A lipcseiek az első találkozón kikaptak Manchesterben, most a papírforma szerint nyerniük kell a továbbjutási remények táplálásához.

A B csoportban

az AC Milan a spanyol bajnokot látja vendégül

a San Siróban. Ibrahimović nélkül, Florenzi játéka is több mint kérdéses, így a várható tizenegy: Maignan – Calabria, Tomori, Kjær, Hernández – Kessié, Tonali – Saelemaekers, Brahim Díaz, Rafael Leão, Rebić. A spanyoloknál Szavics eltiltott, Griezmann játéka kétséges. A névsor: Oblak – Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso, Carrasco – Koke, Kondogbia, Llorente – Suárez, Correa.

A C csoportban az Ajax nagy favorit a törökök ellen, különösen, hogy a törököknek állítólag tizenegye sérültjük van, köztük Damagoj Vida és Miralem Pjanić. A hollandoknál Onana, a kameruni kapus eltiltott, a 39 éves Stekelenburg sérült, így az első számú kapussá előlépett, 37 éves Pasveer fog védeni. A másik párban a Dortmund biztos esélyes a lisszaboni Sporting ellen, még úgy is, hogy Erling Haaland és Marco Reus játéka kétséges.

A D csoportban A Sahtar Donyeck Kijevben látja vendégül az Intert. Három brazil, Júnior Moraes, Fernando és Dentinho sérült, így „csak” hét honfitársuk szerepel a kezdő tizenegyben. Mind a két csapat kikapott az első fordulóban, mindkettőnek nagyon kellene a három pont.

A Sheriff Tiraspol győzelemmel mutatkozott be a Bajnokok ligájában, de most még nehezebb vizsga jön: a Bernabéuban, a Real Madrid ellen. A spanyoloknál Thibaut Courtois pihenőt kap, Andrij Lunyin véd majd – ami azért is különleges, mert az ellenfél edzője Jurij Vernyidub, akinek a keze alatt Lunyin bemutatkozott hajdanán az ukrán élvonalban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, kedd

A csoport

Paris Saint-Germain–Manchester City 21.00 (M4)

RB Leipzig–Club Brugge 21.00 (Sport 2)

B csoport

AC Milan–Atlético Madrid 21.00

FC Porto–Liverpool FC 21.00

C csoport

AFC Ajax–Beşiktaş 18.45 (Sport 2)

Borussia Dortmund–Sporting CP 21.00

D csoport

Sahtar Donyeck–Internazionale 18.45 (Sport 1)

Real Madrid–Sheriff Tiraspol 21.00 (Sport 1)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×