eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyon, 2018. szeptember 4.Carlo Ancelotti, az SSC Napoli vezetőedzője távozik az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA Elit Edzői Fórumáról a szövetség nyoni székházában 2018. szeptember 4-én. (MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi)
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Carlo Ancelotti nem érti, mi történt

A Real Madrid meglepetésveresége mellett a három magyar felálló RB Leipzig hazai veresége is váratlan volt.

Nem igazán talált magyarázatot Carlo Ancelotti, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője együttese meglepő 2–1-es vereségére a Sheriff Tiraspol elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

"Nekik minden jól alakult, számunkra meg minden rosszul – mondta csalódottan az olasz szakember. – Szomorúak vagyunk. Intenzíven és nagy odaadással játszottunk, de az apró részletek miatt veszítettünk. A csapat jól futballozott, viszont lehettünk volna élesebbek néhány területen, ugyanakkor ezzel együtt is nehéz megmagyarázni a történteket."

Ancelotti, aki

első vereségét szenvedte el a szezonban csapatával,

azt is elmondta, szerinte nem érdemelték meg, hogy pont nélkül maradtak. Ugyanakkor azt ígérte, tanulni fognak a mérkőzésből, melyen 67 százalékban birtokolta csapata a labdát, és 30 lövési kísérlete volt, melyek közül 11 el is találta a kaput, míg a rivális csupán négyszer próbálkozott a találkozón.

Az 1997-ben alapított moldovai együttes először jutott főtáblára, és már az is bravúrnak számított, hogy az első körben 2–0-ra verte a Sahtar Donyecket, a mostani madridi sikere pedig igazi szenzáció.

"Álmodtam arról, hogy egyszer győzök majd a Bernabeu Stadionban. Mindig is követtem a Realt, amely a legeredményesebb csapat a Bajnokok Ligájában, a legyőzése óriási eredmény – nyilatkozott boldogan a lefújást követően a D csoportot vezető Sheriff Tiraspol perui védője, Gustavo Dulanto. – Még mindig hosszú út áll előttünk. Nem nyugodhatunk meg, mert a futballban bármi megtörténhet, ahogy ma is láthattuk. A mai meccsre késsel a fogaink között érkeztünk, de most már csak a következővel szabad foglalkoznunk."

Meglepődött az RB Leipzig vezetőedzője is

Meglepte csapata gyenge játéka Jesse Marschot is. Csapata, az RB Leipzig otthon 2–1-es vereséget szenvedett a Club Brugge ellen.

A lipcsei együttes az amerikai trénerrel egyáltalán nem teljesít meggyőzően, de a német bajnokságban a múlt hétvégén 6–0-s győzelmet aratott Dárdai Pál alakulata, a Hertha ellen, emiatt úgy tűnt, megtalálta korábbi formáját és hatékonyságát. A Club Brugge ellen mindjárt a 7. percben vezetéshez is jutott kedden Christopher Nkunku révén, de a belga csapat még az első félidőben fordított. A hazaiak nem tudtak igazán lendületbe jönni, próbálkozásaikat jól szűrték a vendégek.

"Meg vagyok lepve, hogy ilyen rossz meccset játszottunk. Nem az eltervezettek szerint futballoztunk, nem kontrolláltuk a játékot" – szögezte le Marsch a találkozót követően. Úgy látta, hogy

az előny megszerzése után nagyon idegesen futballoztak, sokszor vesztették el a labdát.

"A szünetben nyugalomra intettem a fiúkat, és arra biztattam őket, hogy a megbeszéltekhez ragaszkodjanak. A második félidőben már jobban játszottunk, helyzeteink is voltak, de nem sikerült gólt szereznünk. Jelenleg az a helyzet, hogy vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul játszunk" – vélekedett az edző, aki szerint most az a feladat, hogy kiegyensúlyozottá váljon csapata teljesítménye.

Nkunku dühös és csalódott volt, azt mondta, nem volt önbizalmuk, hiába kezdtek jól, azután sok labdát veszítettek, komoly energiát használtak el, kapkodtak, és miközben veszítettek a hatékonyságukból, csak futottak az eredmény után.

"Ennél komolyabb ambícióink vannak – szögezte le, utalva arra, hogy az elmúlt két idényben továbbjutottak a csoportjukból, most viszont két mérkőzés után pont nélkül az utolsó helyen állnak. – Van még remény, de ez már nehezebbnek tűnik a mostani szezonban. Nagy győzelmekre is szükségünk lesz, de ehhez előbb a hozzáállásunkon kell változtatni."

A lipcsei mérkőzést végigjátszotta Gulácsi Péter és Willi Orbán, Szoboszlai Dominikot viszont az 58. percben lecserélte edzője.

Az A csoportban a Paris Saint-Germain vezet négy ponttal, a francia csapatot a Brugge követi ugyanennyivel, míg a Manchester City hárommal a harmadik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×