eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Késely Ajna a női 400 méteres gyorsúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Késely Ajna: egész egyszerűen megújulásra vágytam

Az edzőt váltó többszörös Eb-érmes gyorsúszó tudja, hogy kap hideget-meleget amiatt, hogy egy kezdő edzőnél folytatja, de az InfoRádiónak több érvet is felsorolt döntése mellett.

Edzőt váltott Késely Ajna kétszeres Európa-bajnoki ezüst- és egyszeres bronzérmes úszó, aki a tokiói olimpián, két fő számában, 400 és 800 méter gyorson nem jutott döntőbe.

A 20 éves sportolót a jövőben Bernek Péter készíti fel, aki egy héttel ezelőtt jelentette be visszavonulását versenyzőként, és kezdte meg az edzői munkát.

"Úgy éreztem, hogy ahol vagyok, nem érzek már olyan erős motivációt, mint régebben, és arra a döntésre jutottam, hogy nekem most egy teljesen más környezet kell teljesen más impulzusokkal. Így döntöttem" - közölte Késely Ajna.

Hogy miért pont Bernek Péter? Kap ezért "hideget-meleget".

"Nem váratlan, hogy mások csodálkoznak és értetlenkednek, hisz nincs olyan erős edzői múltja. De én az olimpia után tudtam, hogy változásra van szükségem,

nem azért, mert szakmailag nem volt megfelelő a környezet, egész egyszerűen megújulásra vágytam"

- ecsetelte.

Késely Ajna 9 évig volt Turi György kezei alatt, ez az úszónő eddigi "fél élete", ennek elteltével ült le egy "nem komoly" beszélgetésre Bernek Péterrel, amely aztán szakmailag komolyra fordult, "egyeztek a dolgaink, elképzeléseink, a kőbányai múltunk, tudja, hogy min kell esetleg változtatni, nagy volt a bizalom bennem".

Turi Györgytől békességben váltak el,

vázolta edzője előtt elképzeléseit, aki persze "félti őt"; ám az úszónő úgy látja, "elég rövid az úszópályafutás", amelyet szeretne úgy leélni Késely Ajna, hogy motiváltan jár le edzésre.

"Maximum 8 évem van hátra, voltaképp a felénél vagyok a karrieremnek" - mondta Késely Ajna.

A teljes interjút csütörtökön 19 óra 30 perckor a Vegyesúszásban hallhatják az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×