eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
München, 2017. április 26.Carlo Ancelotti, a német Bayern München vezetőedzője a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében Münchenben 2017. április 26-án. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ancelottira máris rászállt az adóhatóság

Nem évült el a korábbi ügy, fizetnie kell a Real Madrid edzőjének.

Adósnak tekinti az illetékes spanyol hatóság a Real Madrid futballcsapatának régi-új vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit, akitől 1,4 millió eurós hátralék kiegyenlítését követeli.

Az El Mundo híre szerint az olasz szakember, akit június elsején neveztek ki a megállapodás szerint három évre a királyi gárda élére, 2013 és 2015 közötti madridi időszakában fizetett be a kelleténél kevesebbet az államkasszába, s a hatóságok nemcsak az 1,4 milliót várják tőle, hanem késedelmi kamatként még 23 ezer euróra is igényt tartanak.

Az adóbűntett gyanújával előálló ügyészek szerint Ancelotti annak idején fizetéséből 10 százalékkal adózott, nem pedig a spanyol adószabályok által előírt 45 százalékkal.

A 61 éves olasz szakvezető első madridi időszakában a Reallal spanyol Király Kupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágkupát is nyert. A szakember korábban a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Napoli alakulatát is irányította, 2019 decembere óta pedig a liverpooli Premier League-csapat, az Everton vezetőedzője volt, onnan szerződött újfent a spanyol bajnokság legutóbbi ezüstérmeséhez, a távozó francia Zinedine Zidane utódjaként.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×