eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Willi Orban, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Marcel Halstenberggel, miután gólt szerzett az 1899 Hoffenheim ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. február 25-i mérkőzésén Lipcsében.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Az év legjobbja - számok Willi Orbán teljesítménye mögött

Nem (csak) szimpátiaszavazás döntött arról, hogy a a magyar válogatott belső védőjét az idény legjobbjává választották az RB Leipzignél.

Az idei Bundesliga-évet másodikként zárt RB Leipzig csapata szurkolóihoz fordult azt tudakolva, ki volt szerintük a legjobb az év során, a drukkerek pedig nem mást választottak, mint a magyar labdarúgó-válogatott középhátvédjét, Willi Orbánt, aki "a legjobb négy között" a spanyol válogatott Dani Olmót és saját válogatottbeli csapattársát, Gulácsi Pétert előzte meg.

A minden hetedik Bundesliga-mérkőzésén betaláló (29/4) betaláló Willi Orbánra a szimpátián kívül az is ráirányíthatta a figyelmet, hogy különösen jó statisztikái vannak, az általa irányított lipcsei védelem kapta a legkevesebb gólt a bajnoki évben, 34 mérkőzésen csak 32-t, míg a bajnok Bayern München 44-szer kapitulált.

A Német Kupában szintén pályára lépett még öt alkalommal, egy gólt itt is szerzett, a csapat az első négy szereplésekor gólt sem kapott, az elődöntőben egyet, a döntőben viszont hengerelt a Dortmund - a 4-1-es vereséget hozó kupafinálében Willi Orbán nem lépett pályára.

A Bajnokok Ligája-elődöntő (2020) után idén (2020/2021) a csoportkörben a Manchester United kiverése volt a legnagyobb siker, ám az előző győztes Liverpool megoldhatatlan feladatnak bizonyult Willi Orbánéknak, a védő hat találkozón szerepelt a nyolcból.

A válogatottban - bár ez a szavazáskor nem volt szempont - tevékeny szerepet vállalt a törökök idegenbeli 1-0-s legyőzéséhez (Nemzetek Ligája), gólt szerzett a 3-1-es magyar sikert hozó bulgáriai Eb-selejtezőn és a lengyelek elleni 3-3-as vb-kvalifikációs mérkőzésen, és

sem Szerbiában, sem Oroszországban nem mattolták az általa irányított védelmet.

Willi Orbán tagja Marco Rossi Eb-keretének is, amely június 15-én Budapesten kezdi meg szereplését a kontinenstornán, Portugália ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×