eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az újbudai Manhercz Krisztián (b) a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének első mérkőzéseként játszott Szolnoki Dózsa - OSC Újbuda találkozón a szolnoki Vízilabda Arénában 2021. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Manhercz Krisztián: az OSC ilyen sikereire talán senki nem számított

Az OSC férfi vízilabda-csapata az idény végére kihozta magából a maximumot, így a nehéz sorozat végén elégedett lehet az együttes a magyar bajnoki és az Eurokupa-ezüstéremmel – hangsúlyozta Manhercz Krisztián, az újbudaiak pólósa.

A csapat a magyar kupa elődöntőjébe jutás után a Szolnokkal játszott volna, ám a 14-ből 10 játékos elkapta a koronavírus-fertőzést, ami miatt vissza kellett lépniük a sorozattól. Ennek ellenére egész évben igyekeztek a maximumot kihozni magukból, ez csúcsosodott ki abban, hogy bejutottak az Eurokupa döntőjébe, valamint hogy az eddig 10/10 trófeával álló Ferencvárost megakadályozták a döntőbe jutásban - utalt a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében elért 9-6-os győzelmükre Manhercz Krisztián, az OSC Európa-bajnok vízilabdázója a szezont értékelve.

Hozzátette: persze az idei magyar bajnok Szolnokot sem kell bemutatni – olimpiai és világbajnokok, valamint válogatott játékosok sorát vonultatják fel –, ők az Eurokupában kétszer is csak büntetőpárbajban tudták csak legyőzni az OSC-t. A döntőről a sportoló elmondta: a Ferencváros elleni elődöntő után három nappal volt az első mérkőzés, ott talán kicsit fáradtabbak voltak, így magabiztos szolnoki győzelem született, de a visszavágót igazi döntőnek tartja, a csapat mindent kiadott magából, ami ennyire volt elegendő - a Szolnok egy góllal (11–8; ötméteresekkel) nyert.

Összességében Manhercz Krisztián nagyon elégedett a csapattal, hiszen véleménye szerint senki nem várt volna ilyen sikert még múlt április-május környékén, amikor a szponzor Vasashoz távozása miatt az OSC-t a megszűnés veszélye fenyegette, és a csapatból számos külföldi játékos távozott.

"Senki nem gondolta volna, hogy ha lesz is csapat, nemhogy kiveri a Ferencvárost, hanem amelyik hadszíntéren elindul, azt végig tudja játszani a döntőig, és ott egyenrangú ellenfélként tud felállni. Nagyon elégedett vagyok tehát a szezonnal" - nyilatkozta az OSC Európa-bajnok vízilabdázója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×