eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője behajt a box utcába a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíja után az angliai Silverstone-ban 2020. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Will Oliver

Silverstone-ban debütál a F1-es sprint

Remélik, hogy nézők előtt rendezhetik meg az eseményt.

Először a silverstone-i Brit Nagydíjon rendeznek majd sprintfutamot a Forma-1-es világbajnokság idei szezonjában - jelentették be a szervezők.

Az F1 irányítói hétfőn közölték, hogy a mostani idényben három helyszínen próbálják majd ki a versenyhétvége új lebonyolítási módját, amely szerint a pénteki első szabadedzést követően egy időmérő lesz, szombaton pedig egy 100 kilométeres versenyt rendeznek, ennek a végeredménye alapján rajtol el a mezőny a vasárnapi hagyományos futamon.

"Ennek a formátumnak az a célja, hogy növelje a pályán zajló történések mennyiségét, és egy új, innovatív módon szórakoztassa a nézőket"

- írták közleményükben a Brit Nagydíj szervezői, akik hozzátették: a sprintfutamok bevezetésével kiegyensúlyozottabbá válik a csapatok és a versenyzők teljesítményének értékelése, miközben megteremtik a lehetőséget arra, hogy a szombati rövidebb versenyen a hátrább startolók megküzdhessenek azért, hogy a vasárnapi viadalt jobb pozícióból kezdjék.

A sprinfutamos hétvégék pénteki napján egy 60 perces szabadedzést, majd a korábban már megszokott időmérő edzést rendezik meg, utóbbi eredménye határozza meg a szombati, rövidebb távú verseny rajtsorrendjét. A szombati napon egy újabb 60 perces szabadedzés áll majd a csapatok rendelkezésére, majd a nagyjából 100 kilométeres sprintversenyre kerül sor. Ennek a futamnak a végeredménye határozza meg a vasárnapi verseny rajtrácsát.

A szombati sprintfutam első három helyezettje világbajnoki pontokat szerez, a győztes három, a második helyezett kettő, a harmadik pedig egy pontot kap. Dobogóra azonban az eddig megszokottakhoz hasonlóan csak a vasárnapi verseny első három helyezettje állhat majd fel.

Silverstone-ban július 18-án rendezik a Brit Nagydíjat, a szervezők pedig már elkezdték árusítani a jegyeket, mert azt remélik, hogy nézők előtt rendezhetik meg az eseményt.

Sajtóhírek szerint a másik sprintfutamos hétvége a monzai Olasz Nagydíjon lehet idén, ezen kívül kipróbálják majd még a formátumot egy nem európai helyszínen is. Ha a sprintfutam bevezetése beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor a jövőben nem minden hétvégén, csak a vb egyes, előre kiválasztott állomásain alkalmazzák majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×