eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Visszahelyezték az olimpiai játékok szimbólumát, az ötkarikát felújítás után eredeti helyére a Tokiói-öbölben fekvő Odaiba mesterséges szigeten 2020. december 1-jén. A tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói nyári olimpiát. Az Odaiba Marine Park ad otthont az ötkarikás játékok nyíltvízi úszóversenyeinek és a triatlon versenyszámoknak.
Nyitókép: MTI/EPA

Nem valószínű, hogy lesz idén olimpiai a 2012-es játékok szervezője szerint

A londoni szervezőbizottság elnökhelyettese, Sir Ketih Mills kételkedik abban, hogy meg lehet szervezni az ötkarikás játékokat a jelenlegi helyzetben.

A tokiói játékok szervezői és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ragaszkodnak ahhoz, hogy meg tudják tartani a 2020-ról a vírushelyzet miatt idénre halasztott játékokat, Mills azonban azt nyilatkozta a BBC Radio 5-nek, hogy a pandémia afrikai, dél-amerikai, észak-amerikai és európai helyzetét látva meglehetősen valószínűtlennek érzi, hogy legyen 2021-ben nyári olimpia.

"A tokiói szervezők helyében a lemondás lehetőségét fontolgatnám, és biztos vagyok abban, hogy vannak is terveik erre. Azt gondolom, az utolsó pillanatra tartogatják ezt a lehetőséget, hátha addig drasztikusan javul a helyzet és gyorsabban folytatódik a vakcinázás a mostani ütemnél" – mondta el.

Japánban eközben meghosszabbították a szükségállapotot, hogy így vegyék fel a harcot a növekedő fertőzöttségi adatokkal, írja a The Guardian, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetője, Sebastan Coe hisz abban, hogy meg tudják rendezni a sportversenyt.

"Nem hiszem, hogy törölni kellene a játékokat. Kihívás lesz a rendezés, ezt mind tudjuk, teljesen egyértelmű.

A mostani helyzetnek megfelelő változtatásokat kell majd életbe léptetni, de ha van a világban egy olyan ország, amelynek megvan az ereje ahhoz, hogy olimpiát rendezzen ilyen körülmények között, az Japán.

Boldog vagyok a szövetség vezetőjeként, hogy ennek az országnak kell a helyzetet kezelnie és nem másiknak" – fogalmazott a Sky Newsnak nyilatkozva.

Hozzátette: biztos abban, hogy a tömegkezelés és az olimpiai falu menedzselése is nagy kihívás lesz. 10 500 sportolót és 7000 fős személyzetet kell majd kezelni, akik ugyanazokban az időszakokban akarnak majd enni – és ez csak egy apróság a nehézségek sorában,

"A sportolók számára más lesz ez az olimpia, mint az eddigiek voltak. Szerintem meg tudjuk rendezni az játékokat, de az különbözni fog az eddigiektől" – fogalmazott.

Coe optimizmusa ellenére nincsenek könnyű helyzetben a versenyekre a jelenlegi viszonyok közt készülő sportolók. A tokiói szervezőbizottság szóvivője, Masa Takaya múlt héten ugyanakkor arról nyilatkozott: további halasztás vagy az olimpiai játékok törlése ugyanakkor nem szerepel a tervek között.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×