eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Japán miniszter az olimpiáról: "bármi megtörténhet"

Egy japán kormánytag kétségbe vonta a koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztott tokiói olimpia megrendezését.

"A lehető legjobban fel kell készülnünk a játékokra, de máshogy is végződhet a dolog" - jelentette ki csütörtökön Kono Taro adminisztrációért és reformokért felelős miniszter.

"Bármi megtörténhet,

az olimpiai bizottságnak ki kell dolgoznia egy B és C tervet is. Nem egyszerű a helyzetünk"

- tette hozzá.

A fertőzések emelkedő száma és a nemrég kihirdetett rendkívüli állapot miatt a lakosság egyre kétkedőbb az olimpiarendezést illetően. Néhány napja egy közvélemény-kutatás során japánok mintegy nyolcvan százaléka nyilatkozott úgy, hogy az olimpiát és paralimpiát törölni kellene, vagy ismét el kellene halasztani.

Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke ugyanakkor kedden kijelentette, hogy "teljességgel lehetetlen" az újabb halasztás. Hozzátette, hogy a járványhelyzet alapján februárban vagy márciusban döntik el, hogy lehetnek-e külföldi nézők a versenyeken.

Az olimpiára eredetileg tavaly július 24. és augusztus 9. között került volna sor, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt márciusban mindkettőt elhalasztották. Az ötkarikás játékokat a jelenlegi tervek szerint idén július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×