eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Győri Audi ETO KC

Végig vezetve, 17 góllal nyert Valceában a Győr

A győriek BL-rekordnak számító módon, 46 mérkőzés óta veretlenek.

A címvédő Győri Audi ETO KC 17 góllal győzött a román SCM Ramnicu Valcea otthonában a női Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, vasárnap.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 46 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és öt döntetlen a mérlegük.

A vendégek keretéből ezúttal Görbicz Anita és Puhalák Szidónia hiányzott.

A norvég Veronica Kristiansen és Silje Solberg vezérletével remekül kezdett a Győr, amely 9-4-re vezetett a 14. percben, amikor a Valcea először időt kért. Solberg az első negyedórában 11 román lövésből hetet kivédett, erre alapozva csapata tovább növelte a különbséget. A folytatásban is nőtt a magabiztosan, lendületesen kézilabdázó ETO előnye, így a szünetben már 19-12-re vezetett.

Alig több mint két perccel a második félidő kezdete után Florentin Pera vezetőedző ismét időt kért, mert a meccs során először tízgólos hátrányba került a csapata, ám a kiválóan védekező és gyors ellenakciókat vezető Győr lendületét nem tudta megtörni. Ebben az időszakban Fodor Csenge volt a győriek gólfelelőse, majd Danyi Gábor a teljes kezdőcsapatát lecserélte, hogy minden játékosa lehetőséghez jusson. Bár ez néhány percre lefékezte az ETO-t, a magyar együttes a hajrában ismét növelte előnyét, és végül a vártnál is simábban, 17 találattal nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa Kristiansen volt kilenc góllal. Silje Solberg 48, a helyére beállt francia Amandine Leynaud 43 százalékos védési hatékonysággal zárt.

A két csapat 18. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett ez volt a 11. győri győzelem.

Az öt győzelemmel és három vereséggel álló Ferencváros jövő szombaton a dán Esbjerget fogadja, a hét sikerrel és két döntetlennel rendelkező Győr pedig jövő vasárnap az ugyancsak dán Odense vendége lesz a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 10. forduló, B csoport:

SCM Ramnicu Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 20-37 (12-19)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×