eur:
393.43
usd:
368.31
bux:
66118.65
2024. április 24. szerda György
Montreal, 2017. október 5.Kovács Zsófia a montreali torna-világbajnokság felemás korlát selejtezőjében 2017. október 4-én. (MTI/EPA/CJ Gunther)
Nyitókép: MTI/EPA/CJ Gunther

Eb-döntős a női tornacsapat

A Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású magyar női tornászválogatott a harmadik helyen jutott döntőbe a törökországi Mersinben zajló Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a magyar együttes a selejtezőben 154,129 ponttal a harmadik helyen végzett az ukrán és a román csapat mögött. A selejtezőben öt főből négy léphetett a szerekhez és három eredménye számított. A szombati hatos döntőben csapatonként hárman versenyezhetnek, és mindhárom eredmény számít majd.

A szerenkénti döntők közül csak gerendán nem lesz magyar résztvevő, a többi szeren viszont kettő is.

Talajon Böczögő és Székely, felemáskorláton Kovács és Székely, ugrásban Kovács és Bácskay lesz érdekelt a vasárnapi fináléban, ráadásul az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia mindkét döntőbe az első helyen jutott be.

"Nagyon örülök a csapatnak, és a saját első helyes döntőimnek is, ilyen eddig még soha nem volt Eb-n. Persze, több nemzet nincs itt, de akkor is sikerült magas pontokat elérni" - nyilatkozta Kovács Zsófia.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a selejtező a várakozásainál jobban alakult, és hasonló folytatásban reménykedik.

A koronavírus-járvány miatt a kontinensviadalon mindössze 16 ország versenyzői indulnak. A felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×