eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook

Váratlanul elhunyt Szabó Zoltán, a Topolya vezetőedzője

A 49 éves szakember halálát szívinfarktus okozta, de szerepet játszhatott benne a koronavírus-fertőzés is.

Negyvenkilencedik életévében december 15-én elhunyt Szabó Zoltán, a Topolyai Sport Club vezetőedzője. Az első hírek szerint a tréner halálát szívinfarktus okozta. Szabót az elmúlt időszakban többször is tesztelték a koronavírus miatt, de mindannyiszor negatív lett a tesztje – igaz, Zsemberi János klubtulajdonos később a Nemzeti Sport megkeresésére pontosított: az edző hétfői tesztje már pozitív eredményt hozott, és nem kizárt, hogy a fertőzésnek köze van a tragédiához.

Szabó Zoltán 2017-ben ült le a topolyai együttes kispadjára, és a csapat megnyerte a szerb másodosztályt, ezzel bejutott a Szuperligába. Az újonc első idényében 59 ponttal a negyedik helyen végzett, és kiharcolta az európai kupaszereplést. Az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a moldovai Hincesti Petrocubot idegenben győzte le az észak-bácskai együttes, a második fordulóban pedig 6–6-os döntetlen után, a tizenegyespárbajban veszített a román FCSB ellen.

Szabó Zoltán játékosként megfordult a kúlai Hajdukban, az újvidéki Vojvodinában, amelynek színeiben 114 meccsen lépett pályára, majd szerepelt a belgrádi Partizanban is, amellyel két bajnoki címet és egy Jugoszláv Kupa-győzelmet is begyűjtött. Játszott még a dél-koreai Szuvonban, a japán Fukuokában is, Magyarországon pedig a Zalaegerszegben szerepelt, majd a ciprusi AEK, az apatini Mladost és a belcsényi Cement játékosa volt.

Szabó Zoltán a Kecskeméti TE-nél Tomiszlav Szivics segítőjeként kezdte edzői pályafutását, dolgozott az újvidéki Proleter, a Jagodina, a kúlai Hajduk és a zombori Radnicki együttesénél is.

Neshvatljivo... Počivaj u miru, šefe... Felfoghatatlan... Nyugodj békében, mester... #fktsc #szabózoltán

Közzétette: FK TSC2020. december 15., kedd
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×