eur:
394.22
usd:
369.07
bux:
65632.01
2024. április 23. kedd Béla
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a 2020-as Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának első szabadedzésén a silverstone-i pályán 2020. augusztus 7-én. A jubileumi futamot augusztus 9-én rendezik. A Forma-1 fennállásának 70. évfordulóját ünnepli, 1950. május 13-án Silverstone-ban rendezték az első F1-es világbajnoki futamot.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Legendás márka száll ki a Forma-1-ből

Nehéz helyzetbe kerül a Red Bull és az Alpha Tauri.

2021 után kivonul a Forma-1-ből motorbeszállítóként a Honda - írja a Motorsport magyar oldala.

A japán cég 2015-ben vállalt újra szerepet a sorozatban, akkor a McLaren partnere volt, de az együttműködés nem bizonyult sikeresnek, ezért három év után felbontották a szerződést. A Honda így 2018-tól a Toro Rosso motorbeszállítója lett, majd egy évvel később az anyacsapatnak, a Red Bullnak is ők biztosították az erőforrásokat.

A koronavírus-járvány és az azzal járó gazdasági visszaesés nehéz helyzetbe sodorta a japán márkát, amely így feladja a Forma-1-et.

A döntés után a red bullos csapatoknak új motorpartnert kell keresniük a 2022-től kezdődő, egyébként is új korszakra.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×