eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője (j) vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának rajtja után a monzai versenypályán 2019. szeptember 8-án.
Nyitókép: TI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro

Forma–1: mind a tíz csapat aláírta a Concorde-szerződést

A Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán közleményben jelentette be, hogy a világbajnoki sorozatban szereplő tíz istálló mindegyike aláírta az úgynevezett Concorde-szerződést.

A vb irányításáért felelős Formula One Management, valamint a FIA és a csapatok közötti megállapodás a pénzek elosztása mellett a szabályokról, valamint arról is rendelkezik, hogy mely csapatok indulhatnak az F1-ben.

"Ez a megegyezés biztosítja a Forma–1 hosszú távú, fenntartható jövőjét, és szoros kapcsolatban áll a tavaly októberben bejelentett és 2022-ben életbe lépő új szabályokkal" – olvasható a közleményben.

Az F1 irányítói emlékeztettek rá, hogy az új megállapodás értelmében pénzügyi szempontból, valamint a versenypályán is kiegyenlítettebbé válik a küzdelem, ezzel szorosabb és izgalmasabb versenyekre van kilátás, melyekből a szurkolók nagy része többet szeretne látni. "Ezzel reményeink szerint több rajongót gyűjtünk majd a sportág számára. A szerződés minden csapatnak előnyös, és közben a Forma–1 világméretűvé válását is tovább segítjük" – áll a dokumentumban, melyben jelezték, egyévnyi széles körű egyeztetés eredménye, hogy mind a tíz istálló aláírta a megállapodást.

"Az idei esztendő példátlan az egész világ számára, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi hónapokban a Forma–1 családja összefogott és vissza tudott térni a versenyzéshez a lehető legbiztonságosabb módon. A pandémia miatt lassabban haladtunk a megegyezéssel, ahogyan azt jeleztük is korábban, de nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy augusztusra eljutottunk az aláírásig és ezzel biztosítottuk a sportág jövőjét" – idézte a közlemény Chase Carey-t, az F1 első emberét.

"A Forma–1 az elmúlt 70 évben figyelemre méltó módon fejlődött, határokat feszegetve mind a biztonság, mind a technológia, mind pedig a versenyzés tekintetében. Ez a mostani megállapodás azt erősíti meg, hogy ebben a történetben egy nagyon izgalmas új fejezet kezdődhet el" – mondta Jean Todt, a FIA elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×