eur:
394.12
usd:
365.76
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook / Lázár János hivatalos oldala

Lázár János az egyedüli jelölt a teniszszövetség elnöki posztjára

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő az egyetlen jelölt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjára.

Az MTSZ jelölőbizottságának tájékoztatása szerint a határidő lejártáig csak Lázár János kandidált az elnöki tisztségre, alelnöki pozícióra pedig Markovits László, a Vasas SC elnöke a jelölt.

Az elnökségbe Balaicz Zoltánt, Hajba Csabát, Kollár Lászlót, Lantos Csabát, Molnár Györgyöt, Molnár Istvánt, Molnár Steve Istvánt, Nagy Zoltánt, Nagy Zsoltot, Noszek Pétert, Papp Lászlót, Schmitt Grétát, Vágó Lászlót, Viszló Csabát és Zwack Sándort nevezték.

Korábban az egykori Davis Kupa-válogatott játékos, Bardóczky Kornél - aki ugyancsak érdeklődött az elnöki pozíció iránt - jelezte, amennyiben Lázár János lesz az elnök, a szakmai munkában vállal szerepet.

A hétfőn 14 órakor az óbudai Nemzeti Edzés Központban tartandó rendkívüli közgyűlés előzménye, hogy május 13-án öt elnökségi tag - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről.

Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban - Richter Attila akkori főtitkár lemondása után - rendelt el az elnökség. A pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, amelynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

A közgyűlést eredetileg június 12-én tartották volna, ám akkor a járványügyi korlátozások miatt el kellett halasztani.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×