eur:
394.49
usd:
370.24
bux:
65491.71
2024. április 23. kedd Béla
Gelsenkirchen, 2018. szeptember 2.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Schalke 04 elleni bajnoki találkozón Gelsenkirchenben 2018. szeptember 2-án. A Hertha BSC 2-0-ra győzött. (MTI/EPA/Friedemann Vogel)
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Letelt az egy év, Dárdai Pál megszólalt

Mesés ajánlatokat kapott a pihenőidő alatt, de már megvan, milyen feladata lesz a Herthánál pontosan - és az is, három fia közül kettő mit csinál idén.

Egy éve telt ki az ideje a Hertha BSC első csapatának edzőjeként Dárdai Pál, ezt követően pedig "pihenőévet" tartott, ami most telt le. "Reggel megiszom egy kávét, és bemegyek dolgozni" - mondta a hétfőről a Nemzeti Sportnak adott interjújában a klublegenda, aki nem bánja, hogy visszatérnek a "dolgos hétköznapok".

Amíg "elvolt", "jól érezte magát a bőrében", nagy változást jelentett számára, hogy összefoglalók helyett teljes mérkőzéseket tudott megnézni. Ebből a szempontból viszont a január unalmasabb volt, akkor annyi sorozatot nézett, mint még soha, alig várta a tavaszt, hogy kertészkedhessen, és végre főállású férj és apa volt: "Bevásároltam, vittem ide-oda a gyereket, főztem. Nem utolsósorban pedig alaposan kivizsgáltattam magam, mert az előző évek megviseltek."

A szakemberek

egy cisztát találtak a lábában,

ami miatt kétszer megműtötték, de ennél nagyobb baja nem volt.

A munkája most a következő: utánpótlás-koordinátor lesz - mint az első csapat edzése előtt -, valamint az U16-os csapat kispadjára is odaül trénerként - legkisebb fia, Bence ennek a csapatnak a tagja, de kivételezésről szó sem lehet, "erről a legnagyobb fiam, Palkó tudna mesélni" - mondta.

Ami a munka kaliberét illeti, arról sem árul zsákbamacskát.

"Ha netán valaki azt gondolja, azok után, hogy voltam a magyar válogatott szövetségi kapitánya, majd négy és fél évig a Hertha vezetőedzője, cikinek érzem, hogy az utánpótlásban ténykedem újra, téved. Szívesen térek vissza a gyerekekhez. Ha velük nem dolgoztam volna jól, aligha bízták volna rám a felnőttcsapatot. Jóllehet a felkérés hirtelen jött, de megoldottam. Utólag mondhatom, nevet szereztem magamnak, sokan megszerettek."

Még egy Berlinen kívüli meccsszakértést sem könnyen vállal be, mert "nem az a lelkes turista alkat".

Nem mellékesen az elmúlt 5 hetet Zamárdiban töltötte feleségével és a három fiával, amit élete eddigi legjobb vakációjának tart.

"Teqballoztunk, úsztunk, hajókáztunk, pecáztunk, főztünk – jól éreztük magunkat. Ilyenkor kicsit én is elengedem magam, ha egy pohár jó magyar borral megkínálnak, ha egy finom pörköltet tesznek elém, nem utasítom vissza. Ennyi belefér.

Amikor meló van, úgyis húzok egy vonalat"

- tette hozzá.

Ami fiait illeti, Márton a Hertha első csapatánál van - jövőre érettségizik, de kétéves szerződést kapott -, Bence ugye az apa csapatában, de Palkó "jövője egyelőre képlékeny, most van abban a korban és állapotban, hogy olyan csapat kell neki, amelyikben rendszeresen játszik, mondjuk a német másodosztályban vagy a holland elsőben".

Dárdainak a "szünetben" voltak "mesés ajánlatai", de nem bánja, hogy nem állnak sportkocsik a háza előtt, megbecsüli, amit a Herthától kap, nem szórja a pénzt és hiányérzete sincs.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×