eur:
394.06
usd:
368.32
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Lemondták a magyarországi Giro d'Italia-rajtot, majd a teljes versenyt

Szerződésmódosítással ügyködnek azon, hogy egy későbbi kezdési időponttal mégis indulhasson Budapestről a rangos kerékpárverseny.

Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt 2020. májusában nem lesz lehetőség megszervezni Magyarországon a Giro d’Italia első három szakaszát, a Grande Partenzát - jelentette be a Facebookon Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

"Az elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és olasz szervezők között, a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért egyre kisebb az esély a Giro magyarországi rajtjának megrendezésére. Sajnos Olaszországban napról napra súlyosabb méreteket öltött a járvány, és a megbetegedések, valamint az áldozatok száma is folyamatosan növekedett, ennek következtében az olasz kormány az egész országra kiterjedő karantént hirdetett" - indokolt Révész Máriusz.

Eközben a vírus Magyarországot is elérte, és a járvány megfékezése érdekében a magyar kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, mely tiltja a nagyobb látogatottságú sportrendezvények lebonyolítását, és a nemzetközi események szervezését is ellehetetleníti.

A magyarországi szakaszok törlése után pénteken kora délután a szervezők bejelentették: elhalasztják a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt a koronavírus-járvány miatt. A szervezők közlése szerint április 3-a előtt nem születik döntés a viadal új időpontjáról.

A 103. Giro d'Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna, a befutó pedig május 31-én lett volna Milánóban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×