eur:
395.51
usd:
372.38
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A magyar játékosok, miután 26-25-re győztek oroszország ellen az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Chema Rodriguez elárulta, mi a magyar válogatott erőssége

Chema Rodríguez másodedző szerint a szakmai stáb tagjai próbálnak új impulzusokat adni az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak.

"Gulyás Istvan a szövetségi kapitány, ő a főnök. Nagy László és én próbálunk neki segíteni, és megosztjuk a felelősséget" - mondta José Mária Rodríguez Vaquero, sportági becenevén Chema.

Hozzátette, próbálnak új impulzusokat adni a játékosoknak taktikailag, illetve igyekeznek elősegíteni, hogy fejlődjenek, és alkalmazkodjanak a különböző játékhelyzetekhez.

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd legyőzte Szlovéniát, így továbbra is versenyben van az elődöntőbe kerülésért, és az olimpiai selejtezőtornára jutásért. A csapat kedden 20.30-tól Svédországgal, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik.

Rodrígueznek az izlandiak elleni mérkőzést követő öltözői beszéde bejárta a világhálót, elismerő, lelkesítő szavaival tovább növelte népszerűségét.

"Felváltva beszélünk a játékosokhoz, csak az én szavaimat felvették.

Legutóbb Nagy László tartott beszédet, és a kapitány is nagyszerű munkát végez, mindannyian megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni a srácokból"

- magyarázta.

Az edző hangsúlyozta, a válogatott erőssége, hogy valóban csapatként működik, a szakmai stáb és a játékosok egységet alkotnak.

A világbajnoki arany- és Európa-bajnoki ezüstérmes spanyol kézilabdázó 2012 és 2017 között a Telekom Veszprémet erősítette, és még mindig aktív, jelenleg a francia másodosztályú USM Saran játékosa.

Rodríguez úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda a spanyol stílust választotta, hiszen a Veszprém és a Szeged vezetőedzője is spanyol, a válogatottnak is voltak spanyol szövetségi kapitányai, és természetesen ő is ezt a vonalat képviseli.

"Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, de elárulhatom,

fantasztikus lenne számomra, ha Spanyolországgal játszhatnánk.

Nagyon sok barátom van ott, az egy nagyszerű meccs lenne, számunkra pedig egy nagyszerű teszt. Ők a legkeményebb ellenfelek, akikkel most találkozhatunk" - magyarázta.

Hozzáfűzte, azért is örülne a spanyolok elleni mérkőzésnek, mert az azt jelentené, hogy a magyar együttes története legjobb Európa-bajnoki eredményét elérve elődöntős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×