eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Balogh Zsolt (k) az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Újabb magyar feltámadás, Szlovénia is kipipálva

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-28-ra nyert a szlovén csapat ellen az Európa-bajnokság középdöntőjében.

Védekezésben jól, támadásban kissé pontatlanul kezdtek a magyarok, a folytatásban viszont egyre többet hibáztak, nem találták az ellenszert a szlovénok távoli átlövéseire és betöréseire, így a 18. percben már háromgólos hátrányban voltak (7-10). A félidő hajrájában is előfordultak labdaeladások, rossz lövések, a szlovénok viszont gyorsabban, pontosabban, kevesebb rontással kézilabdáztak, és megérdemelten vezettek 16-13-ra a szünetben.

A második felvonás eleje nagy fordulatot hozott, a magyarok védekezésben és támadásban is nagyszerűen kezdtek, és

egy 8-2-es sorozattal fordítottak (21-18).

A magyarok korábbi, a szlovénok jelenlegi szövetségi kapitánya, Ljubomir Vranjes csak a meccs háromnegyedénél küldte pályára az Európa-bajnoki mezőny egyik legjobb irányítóját, a MOL-Pick Szegedben szereplő Dean Bombacot, ennek ellenére a magyar válogatott tovább őrizte előnyét. Bár a szélsők megjátszása szinte egyáltalán nem sikerült, a távoli átlövések sikeresek voltak.

A hajrában újabb hibák következtek támadásban, ezt kihasználva Szlovénia felzárkózott egy gólra. Remek védőmunka után az utolsó támadás a magyaroké volt, és mivel rutinosan húzták az időt, bravúros, egygólos győzelmet ünnepelhettek.

A szlovénok legeredményesebb játékosa Jure Dolenec volt nyolc góllal. A Telekom Veszprém légiósai közül a beálló Blaz Blagotinsek négyszer, a balátlövő Borut Mackovsek pedig ötször volt eredményes. A Szeged játékosai közül a balátlövő Nik Henigman egy gólt szerzett.

A magyar kapusok közül Mikler Roland harmincból kilenc, Székely Márton kilencből két lövést védett.

A két csapat 27. alkalommal találkozott egymással, 13 szlovén siker és egy döntetlen mellett ez volt a 13. magyar győzelem.

A magyarok az Oroszország és az Izland elleni győzelem, illetve a Dánia elleni döntetlen után a maximális két ponttal jutottak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol pénteken kikaptak Norvégiától. A folytatásban kedden - a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes - Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak. A csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×