eur:
393.45
usd:
368
bux:
66304.45
2024. április 24. szerda György
Máthé Dominik gólöröme az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 19-én. A magyar válogatott 29-28 arányban győzött.
Nyitókép: Andreas Hillergren

Máthé Dominik: mi is csak ámulunk és bámulunk

A magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai selejtező kiharcolása mellett szeretne bejutni az Európa-bajnokság elődöntőjébe is - hangsúlyozta az InfoRádiónak Máthé Dominik, a csapat átlövője.

Továbbra is ámul az ország és az egész kézilabdás világ a magyar férfiválogatott Európa-bajnoki szereplésén. A megfiatalított csapat elvárások nélkül utazott el a svéd-norvég-osztrák közös rendezésű tornára, ám a csoportkörben elért bravúros eredmények után vasárnap Szlovéniát is legyőzte, és már szinte csak egy győzelem választja el az elődöntőtől.

„Még mi sem tudjuk a titkot, mi is csak ámulunk és bámulunk ezeken a meccseken, de még nincs vége. Ha még egyet nyerünk, a többi találkozó pedig papírforma szerint alakul, akkor a legjobb négy között lennénk, és utána folytathatnánk a célunkért” - mondta az InfoRádiónak Malmőből nyilatkozva Máthé Dominik. Az átlövő kiemelte:

szeretnének bejutni az elődöntőbe és kiharcolni az olimpiai selejtezős szereplést.

A következő ellenfél kedden este Svédország lesz. A legutóbbi Eb ezüstérmese egyelőre a várakozásoknál gyengébben szerepel, még nem szerzett pontot a középdöntőben. Máthé Dominik szerint így sem lehet leírni a riválist.

„Hazai pályán szerepelnek, tízezer néző buzdítja majd őket. Nehéz meccsre számítunk, de reméljük, hogy ezt is meg tudjuk nyerni, ahogy az eddigieket.”

A magyar válogatott eddig minden meccsen megnyerte a második félidőt, Izland és Szlovénia ellen többgólos hátrányt ledolgozva nyert. A 20 éves játékos szerint viszont nem szeretnének második félidős csapat lenni.

„Nem szeretnénk arra támaszkodni, hogy eddig jobban ment a szünet után. Valahogy rosszabbul sikerültek az első félidők, de próbálunk erre is odafigyelni, és javítani.”

Máthé Dominik elmondta, hogy az izlandiak elleni győzelemből sok erőt tudnak meríteni, vasárnap is elhangzott a szünetben, hogy ha egyszer már sikerült fordítani, akkor erre lehet támaszkodni.

Mindenki erre gondolt, hogy háromgólos hátrányból végül hattal nyertünk Izland ellen.

Ez pluszt adott, tartjuk még most is, és tovább is szeretnénk vinni ezt az érzést.”

Az átlövő szerint az erőnléti edzővel végzett munka is fontos abban, hogy az együttes jól bírja a meccsek végét.

A beszélgetésből további részleteket hallhatnak kedden este fél 8-tól a Hetes című kézilabda-magazinban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×