eur:
392.87
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Sipos Adrián az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Oroszország-Magyarország mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 11-én. Magyarország 26-25-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Nem akar felébredni az álomból a kézilabda-válogatott

Nem szeretnénk ennyinél megállni - mondta határozottan Sipos Adrián, a kézilabda-válogatott beállója. A csapat a középdöntőt Norvégia ellen kezdi pénteken.

A magyar férfi kézilabda-válogatott Izlandot legyőzve már az Európa-bajnoki középdöntőre készülhet Malmőben. Ez pedig több megoldandó feladatot is adott a stábnak, ahogy arról Gulyás István is beszélt a szerda esti siker után.

„El kell küldenünk a ruhákat mosatni, eddig ez elmaradt, mert fogalmunk sem volt, hogyan lesz tovább” - mondta a szövetségi kapitány.

Sipos Adriántól, a válogatott beállójától megtudtuk,

a mosatást sikerült megoldani,

így a keret csütörtökön már tiszta felszerelésben gyakorolhatott a norvégok elleni pénteki találkozóra, és úgy készülhet, hogy jövő szerdáig biztosan marad Malmőben. A játékosok az edzés mellett a szurkolókkal is találkoztak: a hazautazó drukkerek egy csoportja meglátogatta őket a szállodában, de megígérték, Stockholmban újra találkoznak – ott rendezik majd a helyosztókat jövő hét végén.

A magyar válogatott úgy győzött Izland ellen 24-18-ra, hogy ötgólos hátrányt dolgozott le. A második félidőre nagyon feljavult a kapusteljesítmény és a védekezés is.

„Az hangzott el a szünetben, hogy továbbra is bíznunk kell egymásban, és ha a kis hibákat kijavítjuk, akkor szorosabbá tudjuk tenni a meccset. Azt talán senki sem gondolta volna, hogy ennyire jó lesz a vége. Mindenki hitt magában és egymásban, tette a dolgát, teljes mértékben sikerült megvalósítani a megbeszélteket. A védekezés nagyon jól összeállt, volt tartás bennünk, és jöttek a gólok is, ami a védekezéshez plusz energiát adott. Aztán a jó védekezés adott plusz energiát a támadásokhoz, ez így egy nagyon jó körforgás” - mondta az InfoRádiónak Sipos Adrián.

A beálló hozzátette: gondolták, hogy szoros meccs lesz Izland ellen, de a játékosokat is meglepte, hogy ennyire összeállt a második félidő.

„Nagy boldogság volt, hogy minden összejött, remek volt a második félidő.”

A találkozó után Chema Rodriguez tartott beszédet az öltözőben, és ebben többek között arról beszélt, hogy erre a meccsre mindig emlékezzenek a játékosok.

„Megható beszéd volt. A továbbjutást a játékosok nagy része még nem élhette át. Ez egy álom és mindenkinek meg fog maradni az emlékezetében. Remek élmény, neki és nekünk is.”

A középdöntő pénteken Norvégia ellen indul a magyarok számára, majd vasárnap a szlovén, kedden a svéd, szerdán pedig a portugál csapat következik. Az eddigi sikerek egyik titka az lehetett, hogy felszabadultan, teher nélkül szerepelt a csapat, hiszen a szövetség sem támasztott konkrét elvárásokat a megfiatalított, új szakmai stáb által vezetett együttes elé. Most viszont már felcsillant az olimpiai selejtező megcsípésének lehetősége is. Ehhez figyelni kell azokra a riválisokra, amelyeknek még hozzánk hasonlóan nincs ilyen helyük. Izland, Szlovénia, Portugália, míg a másik csoportból Csehország, Ausztria és Fehéroroszország közül egy előzhet meg minket a torna végén, ha viszont közülük kerül az Eb-győztes, akkor kettő.

„A folytatásban is ugyanígy kell összpontosítanunk, azt kell tennünk, amit kértek tőlünk eddig.

Nincs nyomás rajtunk, de minden sportoló szeretne nyerni.

Nagyon koncentrálnunk kell, mert nem szeretnénk ennyinél megállni. Még tovább szeretnénk jutni, még több jó meccset játszani, még inkább kibővíteni a sorozatot” - mondta az elvárásokról a beálló.

Sipos a védekezés egyik kulcsembere, rá a norvégok ellen is fonts szerep vár. Azt mondta, Sander Sagosen, a PSG klasszisának megállítása kiemelt feladat lesz. A mieink eddig jó eredményeket értek el az északi csapatok ellen, így ez adhat önbizalmat.

„Hasonló stílusban kell játszanunk, mint a dánok és az izlandiak ellen, a norvég is egy futós csapat. Nem tudunk minden meccsre úgy rendszert kitalálni, erre nincs is idő. Ha ugyanolyan jól cisnáljuk a dolgunkat, mint eddig, akkor lehet esélyünk.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×