eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetemen 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kőbe véste adventi listáját Sós Csaba úszókapitány

Véglegessé vált a decemberi glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon induló magyar csapat névsora - számolt be az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány.

Mivel az idei rövidpályás országos bajnokság csak a rövidpályás Európa-bajnokság (december 4-8.) után következik, nincs már ok tovább várakozni, Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya már össze is állította a glasgow-i megmérettetésre készülő sportolók névsorát - árulta el maga a kapitány az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorának.

"A nők gyakorlatilag a legerősebb összeállításban lépnek fel.

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna mind jelen lesznek a glasgow-i Eb-n. A fiatal Békési Eszter szintén ott lesz, tehát teljes csapattal megyünk" - árulta el a kapitány.

A férfiaknál fordított a helyzet.

"A legütősebbek nem vesznek részt. Ami egészen furcsa, hogy az európai ranglistán négy legjobb magyar 200 méteres pillangóúszó, vagyis Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Biczó Bence és Cseh László nem fognak elindulni" - tette egyértelművé.

Ezekhez igazítják az elvárásokat is, de valamiről azért szerinte nem szabad elfeledkezni.

"Egy nagyon komoly jubileumhoz érkeztünk. Nem sokan tudják, de

ha minden igaz, a felnőtt és ifjúsági világversenyeket - Eb, vb, olimpia - tekintjük, 994 éremnél tart a magyar úszósport.

Én nagyon bízom benne, hogy az ezrediket meg tudjuk szerezni Glasgow-ban. Azt gondolom, ez egy méltó és szép jubileum lenne" - fogalmazott, vagyis a szakmai vágy legalább hat érem lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×