eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Twitter

Megszólalt Michael Schumacher kezelőorvosa

Őssejtterápiával kezelte a hétszeres Forma-1-es világbajnokot Philippe Menasché, de nyugtatja a szurkolókat: csodákra ő sem képes.

A La Repubblica című olasz lapnak nyilatkozott az a párizsi orvos, akiről alig három hete derült ki, hogy titokban kezeli Michael Schumachert, akinek 2013 decemberi síbalesete óta semmit sem tudni az egészségi állapotáról. A nyilvánosság elől elzártan élő, mások szerint csak vegetáló autóversenyzőről akkor a Le Parisien írta meg, hogy a George Pompidou Kórházban van, és Philippe Menasché, az ismert sebész vette kezelésbe.

"Nem teszek csodát" - mondta az orvos most az olasz lapnak, lehűtve ezzel a biztató hírekben reménykedő Schumacher-rajongókat. Visszautasította azt a lapértesülést is, amely szerint valamiféle kísérleti gyógymóddal kísérletezne az exsportolón.

"Én a csapatommal nem végzek kísérleteket, ez a visszataszító szó teljesen ellentétes az orvosi hitvallásommal" - közölte Menasché, de a kezelés részleteiről az orvosi titoktartásra hivatkozva továbbra sem árult el részleteket. Korábban az a hír járta, hogy infúziós kezelést kapott Schumacher, amelynek gyulladáscsökkentő hatása van, és ettől remélik, hogy javul majd az állapota.

"Óriási volt az érdeklődés az osztályunk iránt, de mostanra normalizálódott a helyzet. Az az igazság, hogy noha az elmúlt húsz évben nagyot fejlődött az őssejtkutatás, még mindig nagyon keveset tudunk róluk" - mondta Menasché, aki az egyik legnagyobb tekintély a világon ezen a szakterületen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×