eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szingapúr, 2016. október 22.Hosszú Katinka férjével és edzőjével, Shane Tusuppal a rövidpályás úszó világkupa szingapúri viadalán 2016. október 22-én. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: WALLACE WOON

Shane Tusup: az élet néha szívás, padlóra kerültem

Motivációs előadóként és golfozóként igyekszik egykori úszóedzői sikerei szintjére emelkedni Hosszú Katinka egykori edző-férje.

Erőteljesen próbálta hárítani a Hosszú Katinkával kapcsolatos kérdéseket volt férje, Shane Tusup a 24.hu portálnak adott terjedelmes interjúban.

A cikkben a háromszoros olimpiai bajnok úszónő egykori edzője elmondta,

sosem tartotta magát úszóedzőnek, sokkal inkább egy másokat jó teljesítményre ösztönző specialistának, ennek ellenére nem zárja ki, hogy egyszer még visszakanyarodik az uszodák világa felé.

Aztán mégiscsak beszélt a válás körüli dolgokról.

"A válással mindent elvesztettem, de nem sajnáltathattam magam, talpra kellett állnom. Ha segíthetek az embereknek azzal, hogy elmondom a saját történetemet, a saját gondolataimat, az nagyszerű érzés. Az életben a dolgokhoz való helyes hozzáállás az egyik legfontosabb" - mondta Shane Tusup.

Majd így folytatta: "Az élet néha szívás. (...) Nem tagadom, padlóra kerültem. De nem volt más választásom, mint az, hogy előretekintsek, és nyomuljak, próbálkozzak folyamatosan, hogy megleljem a helyes utat."

Büszke rá, hogy

ma a világ úszósportja afelé halad, mint amit ő és Hosszú csináltak,

a folyamatos versenyzésé a főszerep. Ezt ahhoz hasonlította, hogy LeBron Jamest sem csak az NBA-nagysöntőben lehet látni dobálgatni.

Golfozóként (Tusup a world long drive szakágban játszik, ami a lyukba találás helyett arról szól, hogy ki tudja minél messzebbre elütni a labdát) épp lemaradt az augusztus végi világbajnokságról, de így is büszke erre az évére. Ő ott nem számít csodabogárnak, mivel számos korábbi élsportoló golfozik. Emellett motivációs előadásokat tart.

Az úszással jelenleg semmilyen kapcsolata sincs. A kvangdzsui vizes-világbajnokság idején is épp egy golfversenyen volt, azzal foglalkozott.

Az sem érdekli, hogy volt neje-tanítványa két számban is világbajnok lett. Azt azért hozzátette: "Ha az ember felépíti a megfelelő rendszert, az túléli az alkotót, ez látszik Katinkánál is. Én találtam ki az egészet, de rám már nincs szükségük, ennek ellenére láthatóan jól működik."

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×