eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9.Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje örül, miután a magyar úszónő megnyerte a riói olimpia 100 méteres hátúszásának döntőjét a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Dave Hunt)
Nyitókép: MTI/EPA/Dave Hunt

Shane Tusup: igencsak megosztó módon csináltuk az egészet

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka egykori edzője és volt férje, Shane Tusup. A háromszoros olimpiai bajnok tréner új elfoglaltságáról, a golfról, értékekről, reményekről, családról és sok minden másról is beszélt a lapnak.

„Nekem a család az első, úgyhogy most igyekeztem a lehető legtöbb időt velük tölteni” – fogalmazott Shane Tusup a sportnapilapnak adott interjúban.

Munkamoráljáról elárulta: ha fontos munkát végez az ember, akkor „nem számít, hogy péntek este nem mész el bulizni, mert király dolgot csinálsz helyette”. Ugyanakkor ennek megvannak a korlátai, „hiszen senki sem lesz fiatalabb” – tette hozzá.

Szerinte Magyarországon voltak a legjobbak a lehetőségek, ezért éltek itt. Mint mondta: a döntést nem bánta meg, szeret itt lenni, ez „a második otthonom”. Szeretné, ha az ország a jövőben is az életem része lenne, „még ha talán nem is annyira, mint korábban gondoltam”.

„Mi sokkal nagyobb tetteket vittünk véghez, mint valaha gondoltuk: elképzeltük, hogy megérintjük a Mount Everest csúcsát, aztán ott álltunk a tetején!” – vélekedett Hosszú Katinkával közös munkájáról.

Utalt arra, hogy vélhetően nem fog újra edzőként dolgozni az úszásban. "Az úszásba a semmiből érkeztem, a nulláról építettem fel magam háromszoros olimpiai bajnok edzővé. Soha életemben nem edzősködtem korábban – erre 2013-ban, az újoncévemben világbajnokságot nyertünk... És

nemcsak feljutottunk a csúcsra, ott is maradtunk, évről évre, nagy medencében, rövid pályán, mindenhol, megfordultunk az összes jelentős eseményen. És igencsak megosztó módon csináltuk az egészet.

Ám tudom, ki vagyok, sőt, örülök neki, sokat segít" - fejtette ki.

Jelenleg golfkarrierje felépítésén dolgozik Shane Tusup, aki példaképként LeBron Jamest, Kobe Bryantet, Michael Jordant és Conor McGregort említette.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×