eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vámos Márton a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vízilabdasiker: ujjgyakorlat Varga Dénes nélkül

A magyar férfi vízilabda-válogatott a Dél-afrikai Köztársaság elleni 18 gólos győzelme a további felkészülést szolgálta a kvangdzsui vizes világbajnokság csoportkörének záró fordulójában - vélekedett Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A magyar férfi vízilabda-válogatott fölényes, 23-5-ös győzelmet aratott a dél-afrikai csapat felett a dél-koreai Kvangdzsuban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek pénteki zárófordulójában, és ezzel százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját.

Az első mérkőzésen ujjtörést szenvedő Varga Dénesre ezúttal sem számíthatott a szakvezetés, de a várakozásoknak megfelelően a magyarok végig óriási fölényben vízilabdáztak, s mindössze a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés.

A találkozón végül minden magyar mezőnyjátékos betalált, a legeredményesebb közülük Zalánki Gergő lett öt góllal.

"Minden tiszteletem a dél-afrikaiaké, hiszen elsősorban amatőr játékosok, a saját pénzüket költve szerepelnek a világbajnokságon, mindent megtettek azért, hogy kihozzák magukból a maximumot. Mi a saját játékunkat játszottuk, igyekeztünk gyors támadásokat vezetni" - mondta Märcz Tamás a találkozót követően. A szövetségi kapitány hozzátette, volt azért olyan a mérkőzésen, hogy rá kellett szólnia a játékosaira, mert kényelmes volt a támadásvezetés. Úgy látja, hogy a begyakorolt dolgok jól mennek, de amiket kevesebb idő volt elsajátítani, azok még most sem működtek csúcsszinten.

A kapitány elmondta,

most egy huszonnégy órás pihenő következik, majd megkezdik a felkészülést a negyeddöntőre.

Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó szerint is a dél-afrikaiak elleni mérkőzés arra volt jó, hogy a válogatott gyakorolhatott olyan megoldásokat, amelyek majd a torna folytatásában lehetnek hasznosak. Arra viszont nem tudott egyértelmű választ adni, hogy előny-e, hogy a magyar együttes most három napot pihenhet, és legközelebb csak a legjobb nyolc között kell vízbe szállnia.

"Ez egy olyan szakmai kérdés, amelyre eddig még senki sem tudott megfelelő és pontos választ adni.

Mindig az eredmény minősíti, hogy helyes volt-e egy döntés. A pihenés mindenképpen jó lesz, és fel tudunk készülni a következő mérkőzésre. Az a csata életveszélyes lesz, mert ott dől el a csapat sorsa, hogy bejut az elődöntőbe, lesz-e esély az éremszerzésre" - mondta a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×