eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Varga Dénes (b3) a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés kezdete előtt a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: le a kalappal a fiúk előtt, bravúrosan szerepeltek

Presztízsmérkőzésnek nevezte Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó a magyar férfi vízilabda-válogatott spanyolok elleni meccsét, amelyet a magyar együttes 13–11-re megnyert. A női válogatott volt szövetségi kapitánya szerint a játék okot ad az optimizmusra, mert megmutatta, hogy a magyar válogatott képes egységes csapattá összeállni.

Faragó Tamás örömének adott hangot amiatt, hogy a magyar férfiválogatott szerdán legyőzte a spanyol válogatottat 13–11-re, az összecsapást pedig egyenesen presztízsmérkőzésnek nevezte az InfoRádiónak nyilatkozva. Megjegyezte, annak ellenére, hogy a spanyol válogatott sokat fejlődött az utóbbi években, és szép vízilabdát játszik, a magyar válogatottnak persze illett győznie.

"Le a kalappal a fiúk előtt, mert bravúrosan szerepeltek" – fogalmazott. Szerinte optimizmusra ad okot, hogy a magyar válogatott képes olyan egységes csapattá összeállni, amelynek van esélye a legjobbak között lenni.

Mint arról az InfoStart is beszámolt, Varga Dénes játéka kérdésessé vált a vb-torna további részén, miután ujjtörést szenvedett az Új-Zéland ellen 24–4-re megnyert nyitómérkőzésen. Faragó Tamás ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a csapatkapitány azon kevés játékos közé tartozik, aki nemcsak, hogy tud vízilabdázni, de a legzseniálisabb megoldásokra is képes, emiatt

az elvesztése nagy érvágást jelent.

Hozzátette: "azonban a magyar válogatott olyan erővel, egységgel és tartalékokkal rendelkezik, hogy képesek Dumit is pótolni, annak ellenére, hogy ez majdnemhogy lehetetlen."

A női válogatott egykori kapitánya Dél-Afrika legjobbjai ellen egy olyan mérkőzést vár, amelynek lesz valami taktikai értelme. "Talán a vízilabda népszerűsítését kellene erőltetni, hogy a dél-afrikaiak se menjenek el úgy, hogy befejezik a világbajnokságot" – fogalmazott. Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó végezetül kiemelte, hogy

a magyar válogatott a jövő héten kezdi el a szereplést.

A pólóválogatott a spanyolok legyőzésének és a csoport másik meccsének eredményének (Új-Zéland–Dél-Afrika 8–8) köszönhetően biztosan az első helyen jut tovább, így már negyeddöntős a kvangdzsui világbajnokságon. A győzelmet követően Märcz Tamás szövetségi kapitány úgy nyilatkozott: a válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtott, de a negyeddöntőt megelőző hat napban még tovább kell "húzni" felfelé az együttes formáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×