eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Gór-Nagy Miklós, a barcelonai vizes világbajnokságon aranyérmet szerzett férfi vízilabda-válogatott tagja és kisfia a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren 2013. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Gór-Nagy Miklós ügyvédjelöltként és vízilabdaedzőként folytatja életét

A Világligában a Japán elleni, 5. helyért lejátszott mérkőzés volt az utolsó számára trikolóros sapkában. Éppen a kétszázadik. 36 évesen úgy látja: pályafutása kerek volt.

"Köszönöm, vízilabda!" - ezzel búcsúzott sportágától a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes pólós, Gór-Nagy Miklós, akinek a vízilabda egy nagyon erős megtartó közeget adott, és ezt mondja azoknak a szülőknek is, akik hozzá fordulnak a kérdéssel: menjen-e a gyerek vízilabdázni, mondjon-e le sok minden másról?

"Mindig az a válaszom, hogy igen.

Ez a vízilabdás közeg, ha nagyban nézzük, a társadalom, akár a csapat, ha a sikereket nézzük, életre szóló élményt és talpazatot jelent, bármi is következik"

- mondta az InfoRádióban Gór-Nagy Miklós.

Amikor főiskolára, egyetemre járt, akkor is tudták, hogy vízilabdázik, nem csak azért, mert magasabb az átlagnál vagy robusztusabb felépítésű, hanem mert megtanult kiállni saját magáért és akár egy vizsgát is képes lehozni kevesebb tudással.

Gór-Nagy Miklós magyar bajnok, világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes, ezen sikerek között pedig részint jókora időbeli távolság van, így adja magát a kérdés, melyik korszakára a legbüszkébb.

"Minden csapat más volt, ahol játszottam, de ezt mindenki elmondhatja, aki magas szinten űz csapatsportot.

Szakmailag egyértelműen a 2013-2014-es évek voltak a legjobbak, ekkor lettünk világbajnokok a válogatottal és bajnokok az Egerrel.

De mindegyik időszakban történt olyan, amire büszke vagyok" - mondta Gór-Nagy, aki pontosan emlékszik még az első, felnőttként aratott komolyabb diadalára is, a BVSC-vel megnyert Magyar Kupára - 2003-ban - és a Ferencvárossal epizodistaként szerzett BL-serlegre is büszke. "Így volt kerek" - tette hozzá.

Gór-Nagy Miklós marad a Fradi családban, amit megtiszteltetésnek tart: utánpótlásedző lesz. Szeptember 1-től pedig elkezdi az ügyvédjelölti pályát is. "Lehet, hogy idősebben, mint az átlag, de ugyanolyan lelkesen" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×