eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Märcz Tamás szövetségi kapitány a vízilabda férfi világliga európai selejtezőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésén a Debreceni Sportuszodában 2018. március 20-án. Magyarország-Hollandia 13-1.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kinyílt a gólzsák a magyar-japánon - a legutolsótól kapott ki a Märcz-csapat

15-13-ra legyőzte Japánt a belgrádi vízilabda-világliga 5. helyéért zajlott összecsapásán. Az utolsó helyen a magyar csapat korábbi legyőzője, Kanada végzett.

Az ötödik helyen végzett a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos belgrádi szuperdöntőjében, Märcz Tamás együttese a torna vasárnapi zárónapján 15-13-ra nyert Japán ellen.

A két csapat csütörtökön a csoportkör harmadik fordulójában is találkozott egymással, a magyarok akkor 13-9-es győzelmet arattak. Az eltiltott Kardos Gergely mellett ezúttal Dőry Farkas és Várnai Kristóf maradt ki a keretből.

Az első negyed legérdekesebb jeleneteként a játékvezetők egy kérdéses esetnél alkalmazták a videobírót, amely a japánoknak kedvezett utólag Bisztritsányi Dávid védése után. A szokás szerint rengeteget úszó japánok támadásban csak emberelőnyben jelentettek veszélyt a kapura, a magyaroknak nem igazán kellett megizzadniuk ahhoz, hogy a nagyszünetre háromgólos különbség alakuljon ki (8-5).

Ahogyan a csoporttalálkozón, így ezúttal is a végjátékban lépett el igazán riválisától a magyar válogatott, és ugyan a japánok az utolsó percekben többször is eredményesek voltak, végül sima győzelmet aratott a Märcz-csapat.

A mérkőzés volt Gór-Nagy Miklós (FTC) világbajnok utolsó meccse trikolóros sapkában.

Korábban Kazahsztán legyőzte a 7. helyért a magyarokat a csoportban megviccelő Kanadát, így a juharlevelesek lettek az utolsók.

Eredmény, az 5. helyért:
Magyarország-Japán 15-13 (4-3, 4-2, 2-2, 5-6)
gólszerzők: Német, Bedő, Bátori 3-3, Erdélyi 2, Kovács, Nagy Á., Pásztor, Kállay 1-1, illetve Okawa 4, Inaba, Siga 3-3, Koppu, Josida, Araj 1-1

A torna döntőjét Szerbia és Horvátország vívja, a győztes máris tagja a tokiói olimpia mezőnyének. Legközelebb a júliusi világbajnokságon lehet kvótához jutni, akkor kettőt osztanak ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×