eur:
393.38
usd:
368.37
bux:
65954.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A ferencvárosi Gór-Nagy Miklós (b) és a barcelonai Martin Famera a férfi Bajnokok Ligája 11. fordulójában, az A csoportban játszott CNA Barceloneta - FTC-Telekom mérkőzésen Barcelonában 2019. március 27-én. A találkozót a katalán csapat nyerte 8-5-re.
Nyitókép: MTI/EFE/Andreu Dalmau

Ezért áll külügyi pályára a világbajnok Gór-Nagy Miklós

New Yorkban lesz külgazdasági attasé, magyar cégek exportpiacra jutását igyekszik segíteni.

2019-es visszavonulása után a Fradi utánpótlásában vállalt edzői munkát és bíráskodott is a világbajnok vízilabdázó Gór-Nagy Miklós, most azonban ennek a munkának vége, ugyanis hamarosan New Yorkban kezd a főkonzulátus külgazdasági attaséjaként - derül ki a Nemzeti Sport cikkéből.

A korábbi pólós mindig is "felüdülésként" tekintett a tanulásra a sport mellett, így amikor fiatalon a Hajós Alfrés-uszoda márványtábláit nézegette, nem volt számára kérdés, hogy sokakhoz hasonlóan ő is nagy dolgokra készül a sport utáni életben - kétszázszoros válogatottként.

Közgazdász és jogi diplomája is van, és mindig is érdekelte a külpolitika, így terelte a sors a külügyi tárca irányába, ahol az exportfejlesztési koordinációs főosztályon kezdett dolgozni.

Attaséként fő feladata Magyarország külgazdasági érdekeinek érvényesítése lehet.

New Yorkban szeptemberben állhat munkába, szereti a várost, és reméli, minél több magyar vállalat ottani piacra jutásában segíthet.

Szerinte a vízilabdától a közelmúltban minden szinten búcsút intő Benedek Tibor - akivel világbajnok lett - pótolhatatlan űrt hagy maga után a sportágban.

Mellette több egykori élsportoló is külügyi vonalra ment tovább: Taróczy Balázs (tenisz) Barcelona főkonzulja, Gyurta Dániel (úszás) miniszteri főtanácsadó a KKM-ben, Vincze Ottó (labdarúgás) a barcelonai magyar örökség feldolgozása felelőse.

Címlapról ajánljuk
Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Vezető kutató
Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×